Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
doomkikidex a scris:
Eu sunt inca nelamurita..daca avem spre ex un contract pe vechiul cod si este o intrebare legata de riscuri..le tratam conform noului cod sau vom avea in vedere ceea ce e pe vechiul cod la respectivul contract?
asta e si nelamurirea mea...:(
carmen0602 a scris:
doomkikidex a scris:
Eu sunt inca nelamurita..daca avem spre ex un contract pe vechiul cod si este o intrebare legata de riscuri..le tratam conform noului cod sau vom avea in vedere ceea ce e pe vechiul cod la respectivul contract?
asta e si nelamurirea mea...:(
Parerea mea e ca nu va fi ceva de acest gen. Daca se intreaba de riscul de la unul din cele 9 contracte, atunci spunem cum apare la acestea. Daca se intreaba in general de riscul contractului, atunci avem in vedere NCC. Parerea mea.
vultur1 a scris:
carmen0602 a scris:
Ca tot a "complicat" NCC obiectul actului juridic....
Obiectul donatiei poate fi:
a.determinat
b.determinabil
c.ambele
b
eu aici zic ca e a)...
acum ca e cu "obiectul contractului" care trebuie sa fie determinat si "obiectul obligatiei", care poate fi determinat/determinabil.....de asta am facut grila, pt ca nu imi dau seama concret cum e pe NCC. Si ma gandesc ca schimbandu-se la actul juridic, implicit se schimba si la contracte, nu???cel putin in partea de materie care este cuprinsa in actul juridic. Sau gresesc?
Procedura penala:
Masura retinerii si predarii corespondentei adresate sau trimise de invinuit/ inculpat in cazurile urgente se dispune de catre procuror printr-o ordonanta ?