Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
Furt vs. Talharie- Toader retine "smulgerea" unui lantisor/ caciula/ sacosa la talharie iar Udroiu la furt.
Daca smulgerea e de natura sa infranga vointa victimei se retine talharia. Pai, infractorul nu actioneaza pasnic in activitatea lui de smulgere, opereaza si eventual fuge. Deci, in care cazuri, smulgerea nu ar fi de natura sa invinga vointa si sa se retina furt clar?
Da G . Raducan& altii 2012
xyzt a scris:
2 - lipsa statului estimativ nu atrage nici un fel de sanctiune. De asta nici n-am ales a) ca fiind raspuns corect. El este cerut cel mult ad probationem.
Eu imi amintesc (chiar mi-am fixat ac lucru), ca statul estimativ este o conditie de valabilitate a donatiei de bunuri mobile. Cdt. de valabilitate nu presupune neaparat forma autentica, ci de regula presupune ac. forma.
Statul estimativ poate fi si un inscris separat care nu imbraca forma autentica, dar intocmirea lui este o cdt. de valabilitate.
oana_01 a scris:
Furt vs. Talharie- Toader retine "smulgerea" unui lantisor/ caciula/ sacosa la talharie iar Udroiu la furt.
Daca smulgerea e de natura sa infranga vointa victimei se retine talharia. Pai, infractorul nu actioneaza pasnic in activitatea lui de smulgere, opereaza si eventual fuge. Deci, in care cazuri, smulgerea nu ar fi de natura sa invinga vointa si sa se retina furt clar?
Cand, de exemplu, infractorul vine din spatele victimei si, in fuga, ii smulge caciula de pe cap, fara nici un fel de violenta. Avem in acest caz furt, nu talharie.