avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator

am gasit in Boroi la revizuire unde spune asa pe motivul nr 2: situatia in care instanta s-a pronuntat , din eroare si asupra unor lucruri care nu s-au cerut nici in scris nici verbal, atunci cand legea ingaduie acest lucru, cum ar fi cererea de executie vremelnica.

De aici reiese exact ceea ce ti-am spus eu. Partile pot solicita revizuirea pt ca instanta s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut, cum ar fi executarea provizorie
carolina herera a scris:

am gasit in Boroi la revizuire unde spune asa pe motivul nr 2: situatia in care instanta s-a pronuntat , din eroare si asupra unor lucruri care nu s-au cerut nici in scris nici verbal, atunci cand legea ingaduie acest lucru, cum ar fi cererea de executie vremelnica.

De aici reiese exact ceea ce ti-am spus eu. Partile pot solicita revizuirea pt ca instanta s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut, cum ar fi executarea provizorie

da, exact! si iti multumesc pt lamurire!
xyzt a scris:

2 - lipsa statului estimativ nu atrage nici un fel de sanctiune. De asta nici n-am ales a) ca fiind raspuns corect. El este cerut cel mult ad probationem.

Eu imi amintesc (chiar mi-am fixat ac lucru), ca statul estimativ este o conditie de valabilitate a donatiei de bunuri mobile. Cdt. de valabilitate nu presupune neaparat forma autentica, ci de regula presupune ac. forma.
Statul estimativ poate fi si un inscris separat care nu imbraca forma autentica, dar intocmirea lui este o cdt. de valabilitate.
sim05 a scris:

xyzt a scris:

2 - lipsa statului estimativ nu atrage nici un fel de sanctiune. De asta nici n-am ales a) ca fiind raspuns corect. El este cerut cel mult ad probationem.

Eu imi amintesc (chiar mi-am fixat ac lucru), ca statul estimativ este o conditie de valabilitate a donatiei de bunuri mobile. Cdt. de valabilitate nu presupune neaparat forma autentica, ci de regula presupune ac. forma.
Statul estimativ poate fi si un inscris separat care nu imbraca forma autentica, dar intocmirea lui este o cdt. de valabilitate.

Deak spune clar ca statul estimativ este cerut doar ad probationem
Insa dupa NCC se cere statul estimativ sub sanctiunea nulitatii absolute.
PS cea care a postat grilele de mai devreme sunt dupa NCC ?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
isis23, utilizator
sim05 a scris:

xyzt a scris:

Deak: "art. 827 C. civ. prevede necesitatea statului estimativ pentru "valabilitatea" donatiei de bunuri mobile facute prin act (autentic). In schimb, art. 772 C. civ. prevede posibilitatea evaluarii bunurilor mobile donate, in lipsa acestui stat estimativ, prin expertiza, ceea ce inseamna, cel putin implicit, recunoasterea validitatii darului. Astfel fiind, se poate admite ca lipsa statului estimativ nu atrage nulitatea (absoluta sau relativa) a donatiei, fiind cerut numai ad probationem".

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)