avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis23 a scris:

Me_Isa a scris:

Intrebare de la promovarea in functie de executie 2011:
Inculpatul B a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii prevăzute de art. 208 alin. 1 C.pen., declaratia mincinoasă dată de martorul A în favoarea sa nefiind luată în considerare la adoptarea solutiei. În fata instanei de recurs învestită cu solutionarea recursului declarat de inculpatul B, martorul A şi-a retras declaratia mincinoasă făcută în faza de urmărire penală.
Martorul mincinos A a fost inculpat şi trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii prevăzute de art. 260 alin. 1 C. pen., instanta de fond dispunând condamnarea acestuia la o pedeapsă de 1 an închisoare.
Solutia instantei este:
a.legală, fiind întrunite elementele constitutive ale infractiunii;
b.nelegală, întrucât trebuia aplicată cauza de nepedepsire;
c.nelegală, întrucât trebuia aplicată cauza de reducere a pedepsei.
Raspunsul lor este B)
De ce nu este corect C) in conditiile in care isi retrage declaratia in recurs, adica s-a pronuntat deja o hotarare.

Pag 469 Udroiu editia a III " retragerea poate fi facuta si dupa dispunerea unei solutii in cauza, daca aceasta NU s-a intemeiat pe marturia mincinoasa " Exact situatia din speta data

Deci, daca retragerea are loc dupa pronuntarea unei hotarari care NU s-a bazat pe marturia mincinoasa se aplica cauza de nepedepsire? Multumesc
isis23 a scris:

Intrebare procedura civila
art. 403 alin 4 c.p.c. este o ordonanta presedintiala ?

Am tot incercat sa-i dau de capat pana scum si am gasit in codul adnotat a lui Boroi ca din 2005 suspendarea provizorie a executarii (art 403 al 4) nu se mai dispune pe calea ord presed, ci prin incheiere care nu e supusa niciunei cai de atac.
Me_Isa a scris:

isis23 a scris:

Me_Isa a scris:

Intrebare de la promovarea in functie de executie 2011:
Inculpatul B a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii prevăzute de art. 208 alin. 1 C.pen., declaratia mincinoasă dată de martorul A în favoarea sa nefiind luată în considerare la adoptarea solutiei. În fata instanei de recurs învestită cu solutionarea recursului declarat de inculpatul B, martorul A şi-a retras declaratia mincinoasă făcută în faza de urmărire penală.
Martorul mincinos A a fost inculpat şi trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii prevăzute de art. 260 alin. 1 C. pen., instanta de fond dispunând condamnarea acestuia la o pedeapsă de 1 an închisoare.
Solutia instantei este:
a.legală, fiind întrunite elementele constitutive ale infractiunii;
b.nelegală, întrucât trebuia aplicată cauza de nepedepsire;
c.nelegală, întrucât trebuia aplicată cauza de reducere a pedepsei.
Raspunsul lor este B)
De ce nu este corect C) in conditiile in care isi retrage declaratia in recurs, adica s-a pronuntat deja o hotarare.

Pag 469 Udroiu editia a III " retragerea poate fi facuta si dupa dispunerea unei solutii in cauza, daca aceasta NU s-a intemeiat pe marturia mincinoasa " Exact situatia din speta data

Deci, daca retragerea are loc dupa pronuntarea unei hotarari care NU s-a bazat pe marturia mincinoasa se aplica cauza de nepedepsire? Multumesc

Exact. ;)
instanta poate sa se pronunte asupra cerereii de executie vremelnica fara sa fie ceruta de parti?
1. Donatia care nu respecta forma autentica:
a. poate fi confirmata de catre donator
b. odata confirmata nu da loc la repetitie
c. este lovita de nulitate relativa in persoana mostenitorilor donatorului.

2. Formalitatea actului estimativ:
a. este o cond de valabilitate a donatiei unui bun mobil
b. este necesara si la donatiile indirecte
c. nu este ceruta la darurile manuale

3. Mandantul trebuie sa aiba cap de exercitiu deplina:
a. daca mandatul este un act de conservare sau de administrare, pt care mandatarul nu urmeaza sa fie remunerat
b. numai daca mandatarul incheie acte de dispozitie
c. atunci cand mandatul este cu titlu oneros

4. Procura constituie:
a. o oferta de mandat
b.un inscris ce enumera principalele acte juridice pe care urmeaza a le incheia mandatarul
c.un tot indivizibil cu actul in vederea caruia a fost data, in cazul actelor solemne

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)