avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

Dupa parerea mea e desistare.

Coautoratul nu este posibil in cazul in care:
a) mai multe persoane care au impreuna obligatia legala de a plati pensia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca in favoarea unui minor nu platesc cu rea-credinta timp de 3 luni aceasta pensie

Raspuns dat ca si corect. Udroiu zice in cartea lui la abandonul de familie ca este posibil coautoratul, in cazul care toti subiectii activi sunt debitori ai obligatiei de intretinere.

Cum retinem?

Sa stii ca nu mi se pare logic sa fie coautorat. Daca avem 2 persoane care nu au nicio legatura intre ele, le-au fost stabilite in momente diferite pensia, duc vieti separate, sg lucru in comun fiind obligatie de plata a pensiei de intretinere, nu vad de ce sa fie coautorat. Nu tb sa plateasca impreuna pensia, ci fiecare separat.

Spre ex, pe 10.01.2000 X e obligat la plata pensiei de intretinere de 200 lei lunar, iar pe 10.06.2000 avem pe Y cu 400 lei. Daca ambii nu platesc de pe 10.07.2000 pana pe 10.10.2000, nu mi se pare logic sa fie coautorat.
daca X nu respecta cu rea credinta obligatiile impuse de instanta cu ocazia dispunerii masurii obligarii de a nu parasi tara sau localitatea instanta poate inlocui masura cu arestarea preventiva sau trebuie sa o inlocuiasca?
Ice Hellene a scris:

daca X nu respecta cu rea credinta obligatiile impuse de instanta cu ocazia dispunerii masurii obligarii de a nu parasi tara sau localitatea instanta poate inlocui masura cu arestarea preventiva sau trebuie sa o inlocuiasca?

Eu stiu ca poate si nu ca ar fi obligata. Dar au mai fost discutii pe aici si nu s-a ajuns la o concluzie clara

rodut a scris:

am o nelamurire. citesc intr-un suport de curs de al lui streteanu ca exista tentativa imperfecta indiferent de cauzele de întrerupere a executarii, nu trebuie să fie neapărat reale, fiind suficient ca ele să existe în închipuirea făptuitorului şi să determine întreruperea activităţii.
apoi, la desistare el spune ca motivul intreruperii executarii poate fi si de natura irationala- de exemplu, autorul crede că vede o fantomă - deci ar trebui acceptată desistarea. asadar motivul nu trebuie sa fie neaparat real.
si intreb eu, daca X intra intr-o casa cu intentia de a fura bani si lucruri, dar superstitios fiind, i se pare ca vede o fantoma si renunta la a mai duce la capat actiunea, ne aflam in fata unei tentative imperfecte sau a unei desistari ? conform lui streteanu ne aflam in prezenta ambelor.

:)
Interesanta distinctia pe care ai facut-o.

Dupa parerea mea, Streteanu a vrut sa spuna ceva, dar s-a exprimat putin confuz.

Astfel, in cazul tentativei imperfecte, cauza intreruperii actiunii trebuie sa fie una obiectiva, chiar daca doar este perceputa asa de catre faptuitor. De ex. faptuiorulul aude sirena echiapjului de politie care se apropie, chiar daca asta e doar in inchipuirea lui. Deci, el nu si-ar fi intrerupt activitatea infractionala daca nu ar fi intervenit o cauza exterioara - adica sosirea unui echipaj de politie (cu toate ca acesta nu a intervenit decat in mintea lui) ;)

... dar, de ex. i se face mila de victima pt ca este superstitios, sau pt ca "vede" o fantoma care il mustreaza pt ceea ce face... avem de a face cu o desistare, pt ca motivul nu are nimic cu ceva "exterior" sau obiectiv lui ci totul e doar in mintea faptuitorului.

Cred ca asta a vrut sa spuna Streteanu :)

Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Patrick_, utilizator
ce inseamna sine die? si ce presupune?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)