avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

Argumentul celor care sustineau concursul era ca falsul privind identitatea poate fi savarsit si fara folosirea unui inscris fals, deci atunci cand avem si folosirea inscrisului suntem in prezenta a 2 infr..

Argumentul e ok. Daca verificam conditiile care trebuie indeplinite pentru absorbtie ar trebui sa retinem concursul.

Dar daca aplicam principiul "lex speciali derogat generali", vom face aplicare doar a normei speciale.

Din cate stiu aceasta este opinia unanima si in practica. Adica nu vei vedea, de exemplu abuz in serviciu contra intereselor persoanei in concurs cu luare de mita. Mie mi se pare normal sa fie asa.

Dau exemplul de la infractiunile de serviciu pt ca mi se pare mai relevanta diferenta intre cele doua tipuri de norme, dar e la fel si cu cele de fals.
Un argument in plus ar fi si topologia acestor infractiuni "cu caracter general" in cadrul capitolelor respective ale CP.
@Patrick - deci pana la urma motivarea INM-ului la intrebarea aceea e corecta sau nu? Eu din explicatiile tale deduc ca nu, ar fi trebuit sa se retina absorbtia, dar ei zic ca se poate retine concursul, desi motivarea lor nu are nici o legatura cu ipoteza intrebarii si cu varianta c) de raspuns.

In cazul pedepselor aplicate prin mai multe hotarari distincte de condamnare, pentru infractiuni concurente, contopite ulterior printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, termenul de prescriptie a executarii pedepsei:
a) se socoteste de la data cand hotararea prin care a fost dispusa contopirea acestora a ramas definitiva
b) se socoteste de la data cand hotararile de condamnare au ramas definitive
c) este suspendat pana la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a dispus contopirea
xyzt a scris:

@Patrick - deci pana la urma motivarea INM-ului la intrebarea aceea e corecta sau nu? Eu din explicatiile tale deduc ca nu, ar fi trebuit sa se retina absorbtia, dar ei zic ca se poate retine concursul, desi motivarea lor nu are nici o legatura cu ipoteza intrebarii si cu varianta c) de raspuns.

Motivarea are o exprimare cel putin nefericita si cam inexacta, dupa parere mea.
Eu "m-am luminat" in legatura cu acest subiect dupa o discutie in care am inteles ca de fapt e vorba de regula aplicarii legii speciale in locul celei generale.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Patrick_, utilizator
In cazul pedepselor aplicate prin mai multe hotarari distincte de condamnare, pentru infractiuni concurente, contopite ulterior printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, termenul de prescriptie a executarii pedepsei:
a) se socoteste de la data cand hotararea prin care a fost dispusa contopirea acestora a ramas definitiva
c) este suspendat pana la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a dispus contopirea

B
hope0022 a scris:

B

corect

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)