avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
carmen0602 a scris:

carolina herera a scris:

carmen0602 a scris:

In cazul pedepselor complementare:
a) pers. fizice, cetateni straini, nu li se pot aplica interzicerea dr.prev.de art.64 lit.a si b.
b) pers.juridice care savarsesc o infr.din culpa nu pot fi dizolvate
c)la pers.juridice, suspendarea activ este intotdeauna o masura facultativa spre deosebire de dizolvare care obligatorie.
d) la pers.juridice interzicerea de a participa la proceduri de echizitii publice se poate aplica doar p.j.cu scop lucrativ
e) la pers.juridice ped.complementara a suspendarii activ. se poate aplica cumulativ cu inchiderea unor pct.de lucru

a,b,e

eu ma gandeam la B si D si A(cred)
-e-nu, pt ca de exemplu, daca se dispune suspendarea activ, inchiderea unor pct de lucru nu isi mai are rost oarecum pt oricum nu mai poate desfasura activ respectiva pe perioada suspendarii, ceva de genu explica Streteanu la curs.
-la A,,,daca au dubla cetatenie??

La d) nu cred ca este pt ca prevederea cu "persoane j cu scop lucrativ"o avem doar pt inchiderea unor puncte de lucru.
E) cred ca este corect pt ca art. 53 ind2 alin 3 spune ca ped prev la litb)- e) se pot aplica in mod cumulativ. De ex , daca persoana j are o fabrica de paine si mai multe puncte de lucru in care comercializeaza atat prod de panificatie cat si alte produse, eu pot sa ii suspend activitatea desfasurata in fabrica si sa ii inchid sau nu si punctele de lucru.
carolina herera a scris:

carmen0602 a scris:

carolina herera a scris:

carmen0602 a scris:

In cazul pedepselor complementare:
a) pers. fizice, cetateni straini, nu li se pot aplica interzicerea dr.prev.de art.64 lit.a si b.
b) pers.juridice care savarsesc o infr.din culpa nu pot fi dizolvate
c)la pers.juridice, suspendarea activ este intotdeauna o masura facultativa spre deosebire de dizolvare care obligatorie.
d) la pers.juridice interzicerea de a participa la proceduri de echizitii publice se poate aplica doar p.j.cu scop lucrativ
e) la pers.juridice ped.complementara a suspendarii activ. se poate aplica cumulativ cu inchiderea unor pct.de lucru

a,b,e

eu ma gandeam la B si D si A(cred)
-e-nu, pt ca de exemplu, daca se dispune suspendarea activ, inchiderea unor pct de lucru nu isi mai are rost oarecum pt oricum nu mai poate desfasura activ respectiva pe perioada suspendarii, ceva de genu explica Streteanu la curs.
-la A,,,daca au dubla cetatenie??

La d) nu cred ca este pt ca prevederea cu "persoane j cu scop lucrativ"o avem doar pt inchiderea unor puncte de lucru.
E) cred ca este corect pt ca art. 53 ind2 alin 3 spune ca ped prev la litb)- e) se pot aplica in mod cumulativ. De ex , daca persoana j are o fabrica de paine si mai multe puncte de lucru in care comercializeaza atat prod de panificatie cat si alte produse, eu pot sa ii suspend activitatea desfasurata in fabrica si sa ii inchid sau nu si punctele de lucru.

Asa stiam si eu, dar m-am uitat acum in Articolul lui Streteanu: el sustine ca trebuie sa fie p.j. cu scop lucrativ si la achizitiile publice, iar la E, desi si eu stiam ca si tine, ca cele de la lit.b-e se pot aplica cumulativ, din cauza asta am si facut grila, Streteanu sutine ca este un nonsens, ca inchiderea unor pct de lucru "aplicarea cumulativa a acestei sanctiuni cu cea a suspendarii activitatii in legatura cu care s-a savarsit infractiunea nu este de conceput caci suspendarea activitatii respective implica automat interzicerea exercitarii ei in toate punctele de lucru ale persoanei juridice"...sustine ca aceasta ar fi o exceptie de la regula inscrisa la art.53 ind.2 alin. 3
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
carmen0602, utilizator

Asa stiam si eu, dar m-am uitat acum in Articolul lui Streteanu: el sustine ca trebuie sa fie p.j. cu scop lucrativ si la achizitiile publice, iar la E, desi si eu stiam ca si tine, ca cele de la lit.b-e se pot aplica cumulativ, din cauza asta am si facut grila, Streteanu sutine ca este un nonsens, ca inchiderea unor pct de lucru "aplicarea cumulativa a acestei sanctiuni cu cea a suspendarii activitatii in legatura cu care s-a savarsit infractiunea nu este de conceput caci suspendarea activitatii respective implica automat interzicerea exercitarii ei in toate punctele de lucru ale persoanei juridice"...sustine ca aceasta ar fi o exceptie de la regula inscrisa la art.53 ind.2 alin. 3

Totusi codul nu face astfel de precizari.
Asa este, dar din pacate la penal si la civil nu prea se insista pe ce prevede codul. Apropo de ce sustine Streteanu, am avut mai demult o discutie in leg cu reducerea termenului de prescriprie a rasp penale in cazul minorilor. Streteanu sustine ca opereaza o dubla reducere-adica termenul de prescriptie redus la jumatate si aplicat la pedeapsa redusa la jumatate. (dubla reducere).

Am un feeling ca anul asta Streti o sa faca subiectele de penal!...
Carmen, la ce legi te refereai aseara cand ziceai ca le citesti pt prima data?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)