Voi ati inteles la ce se refera termenul de 48 de ore din art 313(4) Cpp?- In cauzele in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, judecatorul prevazut in alin 2, la primirea dosarului fixeaza un termen care, potrivit art 300, ind 1, nu poate fi mai mare de 48 de ore, inauntrul caruia se comunica citatia impreuna cu o copie a actului de sesizare a instantei.
carolina herera a scris:
Voi ati inteles la ce se refera termenul de 48 de ore din art 313(4) Cpp?- In cauzele in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, judecatorul prevazut in alin 2, la primirea dosarului fixeaza un termen care, potrivit art 300, ind 1, nu poate fi mai mare de 48 de ore, inauntrul caruia se comunica citatia impreuna cu o copie a actului de sesizare a instantei.
sincer, nu inteleg fb intrebarea/nelamurirea ta.
O sa iti spun ce am inteles eu cand am citit acel articol/doctrina adiacenta...acum ceva vreme:
1. In termen de 48 de ore de la primirea dosarului instanta trebuie sa comunice citatia+ copie de pe actul de sesizare inclupatului aflat in stare de arest
2. De la primirea copiei actului de sesizare pana la primul termen de judecata trebuie sa fie cel putin 3 zile..altfel poate cere amanarea judecatii
Intrebare procedura civila
Daca cererea de recuzare este introdusa peste termen ( dupa inceperea dezbaterilor ) in ce conditii intervine decaderea ? Exceptia decaderii trebuie sa fie ridicata de partea adversa sau se poate si de instanta ?
isis23 a scris:
Intrebare procedura civila
Daca cererea de recuzare este introdusa peste termen ( dupa inceperea dezbaterilor ) in ce conditii intervine decaderea ? Exceptia decaderii trebuie sa fie ridicata de partea adversa sau se poate si de instanta ?
Isis, asta repetam si eu. :) Recuzarea e reglementata de norme de ordine privata si doar partea poate cere recuzarea. Ea are facultatea de a accepta sa fie judecata de respectivul judecator, avand incredere in impartialitatea sa.
O chestie ciudata e la abtinere, unde normele sunt imperative, dar nerespectarea lor nu atrage nulitatea hotararii, ci doar eventuale sanctiuni disciplinare.