isis23 a scris:
Ice Hellene a scris:
isis23 a scris:
Intrebare procedura civila
Daca cererea de recuzare este introdusa peste termen ( dupa inceperea dezbaterilor ) in ce conditii intervine decaderea ? Exceptia decaderii trebuie sa fie ridicata de partea adversa sau se poate si de instanta ?
Isis, asta repetam si eu. :) Recuzarea e reglementata de norme de ordine privata si doar partea poate cere recuzarea. Ea are facultatea de a accepta sa fie judecata de respectivul judecator, avand incredere in impartialitatea sa.
O chestie ciudata e la abtinere, unde normele sunt imperative, dar nerespectarea lor nu atrage nulitatea hotararii, ci doar eventuale sanctiuni disciplinare.
Helene eu am inteles cine are dreptul sa ceara recuzarea ( nu si obligatia evident ) insa nu inteleg ce se intampla cand partea interesata sa ceara recuzarea o face dupa termenul prevazut de lege ( dupa inceperea dezbaterilor ) iar partea adversa nu ridica exceptia de necompetenta, instanta va solutia recuzarea ceruta peste termen sau o va respinge ca fiind tardiva si a intervenit decaderea ?
isis, n am inteles ce intrebi
daca partea cere recuzarea peste termen (care apropo...nu e inceperea dezbaterilor....e inceperea
oricarei dezbateri...ceea ce inseamna chiar discutarea altor exceptii) iar cealalta parte nu invoca tardivitatea?
mai sus ai zis ceva de necompetenta....si nu am inteles exact la ce anume te referi?