avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis23 a scris:

Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

Intrebare procedura civila
Daca cererea de recuzare este introdusa peste termen ( dupa inceperea dezbaterilor ) in ce conditii intervine decaderea ? Exceptia decaderii trebuie sa fie ridicata de partea adversa sau se poate si de instanta ?

Isis, asta repetam si eu. :) Recuzarea e reglementata de norme de ordine privata si doar partea poate cere recuzarea. Ea are facultatea de a accepta sa fie judecata de respectivul judecator, avand incredere in impartialitatea sa.

O chestie ciudata e la abtinere, unde normele sunt imperative, dar nerespectarea lor nu atrage nulitatea hotararii, ci doar eventuale sanctiuni disciplinare.

Helene eu am inteles cine are dreptul sa ceara recuzarea ( nu si obligatia evident ) insa nu inteleg ce se intampla cand partea interesata sa ceara recuzarea o face dupa termenul prevazut de lege ( dupa inceperea dezbaterilor ) iar partea adversa nu ridica exceptia de necompetenta, instanta va solutia recuzarea ceruta peste termen sau o va respinge ca fiind tardiva si a intervenit decaderea ?

Ma gandesc la faptul ca fiind norme de ordine privata, doar partea adversa poate cere constatarea decaderii.
@Lucutel salutare si bine ai revenit printre noi !:)
Era o greseala ....cea referitoare la necompetenta. M-am lamurit intre timp. Era vorba ca se cerea recuzarea peste termen si partea adversa nu ridica exceptia de decadere. Asa cum spunea si Carmen fiind vorba de termene care reglementeaza norme de ordin privat atunci instanta va trebui sa solutioneze cererea de recuzare
cum se contopesc pedepsele in caz de evadare, la pluraritatea intermediara ? adica X evadeaza din executarea unei infr. din culpa .
dfgj a scris:

cum se contopesc pedepsele in caz de evadare, la pluraritatea intermediara ? adica X evadeaza din executarea unei infr. din culpa .

cumul aritmetic, cred
-doar daca nu ar exista hotarare de condamnare pt prima si ar fi in arest preventiv ar fi cumul juridic
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
carmen0602, utilizator
isis23 a scris:

@Lucutel salutare si bine ai revenit printre noi !:)
Era o greseala ....cea referitoare la necompetenta. M-am lamurit intre timp. Era vorba ca se cerea recuzarea peste termen si partea adversa nu ridica exceptia de decadere. Asa cum spunea si Carmen fiind vorba de termene care reglementeaza norme de ordin privat atunci instanta va trebui sa solutioneze cererea de recuzare

buna, isis! multa bafta la examen! ma gandesc la tine!
ma gandeam eu ca e o greseala. ma bucur ca te ai lamurit. intr adevar, instanta va tb sa solutioneze cererea de recuzare.
dar daca ar fi sa complicam speta...
sa zicem ca, inaintea inceperii dezbaterilor pe fond, paratul invoca recuzarea dupa discutarea admisibilitatii unui mijloc de proba
reclamantul tipa ca paratul e decazut din dreptul de a invoca recuzarea

cum va fi solutionata cererea de recuzare si de catre cine?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)