isis23 a scris:
ioana.dark a scris:
xyzt a scris:
Ice Hellene a scris:
In cazul in care o infractiune continua/continuata/de obicei s-a consumat in term de incercare a susp conditionate, epuizandu-se dupa aceasta, iar infr nu a fost descoperita in acest termen se va retine starea de recidiva postexecutorie? Udroiu zice ca da. Dar in momentul implinirii term de incercare nu intervine reabilitarea de drept avand drept consecinta inlaturarea starii de recidiva? Nu are importanta epuizarea infractiunii, care are loc dupa implinirea termenului? Udroiu tine cont de consumare. Nu mai inteleg nimc... :hammer: :help:
De ce postexecutorie?
Trebuie sa fie o greseala... Nu are cum sa fie recidiva postexecutorie, pt ca a intervenit reabilitarea de drept inainte de data epuizarii infr. continue/continuate/de obicei. Nici eu nu inteleg ce sustine Udroiu!...
Reabilitarea de drept in cazul suspendarii conditionate nu intervine daca in termenul de incercare s-a savarsit o infractiune. In cazul infractiunii continuate daca o actiune s-a consumat in termenul de incercare chiar daca s-a epuizat dupa, nu va interveni reabilitarea de drept si prin urmare se retine recidiva postexecutorie.
Isis, eu stiu ca "a savarsit" o infractiune in term de incercare, in cazul infr continuate, inseamna cand aceasta s-a epuizat si nu consumat. De aici nelamurirea mea. :)