carmen0602 a scris:
simanghel a scris:
Buna seara tuturor!
Intrebare: In cazul infractiunilor de pericol, cum le delimitati pe cele de pericol abstract, de cele de periccol concret?
-la cele de pricol abstract starea de pericol este prezumata absolut, nu permit proba contrara, exemplu: conducerea sub infl. bauturilor alcoolice
-la cele de pericol concret trebuie sa fie probata existenta starii de pericol, cum ar fi la infractiunea de distrugere si semnalizare falsa
..eu cam asa le stiu
Carmen, multumesc! Violarea de domiciliu este infactiune de pericol concret sau abstract?
carmen0602 a scris:
Stiu ca in cazul propunerii de arestare preventiva trebuie sa se fixeze termen de solutionare pana la expirarea mandatului de arestare preventiva a invinuitului devenit inculpat, dar, este obligatoriu ca solutionarea prop. de arestare preventiva sa se fixeze pana la expirarea celor 24 de h de retinere a invinuitului devenit inculpat?
Art.149 ind. 1 al. 3. Cpp
carmen0602 a scris:
Stiu ca in cazul propunerii de arestare preventiva trebuie sa se fixeze termen de solutionare pana la expirarea mandatului de arestare preventiva a invinuitului devenit inculpat, dar, este obligatoriu ca solutionarea prop. de arestare preventiva sa se fixeze pana la expirarea celor 24 de h de retinere a invinuitului devenit inculpat?
Da, sa se fixeze solutionarea inainte de expirarea retinerii, dar judecarea poate fi si dupa expirarea retinerii..
Ice Hellene a scris:
carmen0602 a scris:
Art.149 ind. 1 al. 3. Cpp
mda....:( Multumesc:) mi-a zis cineva ca udroiu sustine ca nu , de asta am intrebat...eu necitindu-l pe udroiu