Xyzt ma interesa daca este un termen procedural sau substantial. In ce priveste decaderea la solutionarea plangerii de catre procuror, nu prea vad pentru cine intervine decaderea . Pentru procuror ? Si ce importanta are acest lucru ? Procurorul nu este parte in proces ca sa i se aplice sanctiunea procedurala a decaderii. Daca nu solutioaneaza in termen ( 20 zile ) persoana interesata se adreseaza instantei in termen de 20 zile de la expirarea termenului de solutionare.
Xyzt ma interesa daca este un termen procedural sau substantial. In ce priveste decaderea la solutionarea plangerii de catre procuror, nu prea vad pentru cine intervine decaderea . Pentru procuror ? Si ce importanta are acest lucru ? Procurorul nu este parte in proces ca sa i se aplice sanctiunea procedurala a decaderii. Daca nu solutioaneaza in termen ( 20 zile ) persoana interesata se adreseaza instantei in termen de 20 zile de la expirarea termenului de solutionare.
De ce oare Udroiu nu trateaza art.74^1 in editia 3?
carmen0602 a scris:
Referitor la locatiune:
1. In cazul unei sublocatiuni se bucura de privilegiu si poate retine mobilele doar locatorul asupra mobilelor sublocatarului, sau si locatarul fata de aceleasi mobile aduse in imobil ale sublocatarului?
2. In cazul cesiunii de drepturi locative: se bucura de acel privilegiu locatorul asupra bunurilor cesionarului? dar cedentul asupra bunurilor cesionarului? Ms.
1. Dupa parerea mea, are privilegiul locatorului de imobile si locatarul care sublocationeaza, deoarece sublocatiunea este tot un contract de locatiune, atata timp cat nu are prevederi contrare contractului initial de locatiune.
2. In Deak scrie ca cedentul, fiind un vanzator, nu are privilegiul locatorului de imobile de care se bucura locatarul principal care a consimtit o sublocatiune.
Locatorul initial nu se bucura de privilegiu asupra bunurilor cesionarului, pentru ca pentru el cesiunea este o res inter alios acta.
La 2.-doar partial, adica in ceea ce il priveste pe cedent sunt de aceeasi parere cu tine.
Pe de alta parte, eu cred ca locatorul are acel privilegiu asupra bunurilor cesionarului. Nu stiu daca argumentul ala cu res inter alios acta e ok avand in vedere ca si sublocatiunea este la fel pt locator. Eu cel putin asa stiu...