carmen0602 a scris:
Referitor la locatiune:
1. In cazul unei sublocatiuni se bucura de privilegiu si poate retine mobilele doar locatorul asupra mobilelor sublocatarului, sau si locatarul fata de aceleasi mobile aduse in imobil ale sublocatarului?
2. In cazul cesiunii de drepturi locative: se bucura de acel privilegiu locatorul asupra bunurilor cesionarului? dar cedentul asupra bunurilor cesionarului? Ms.
1. Dupa parerea mea, are privilegiul locatorului de imobile si locatarul care sublocationeaza, deoarece sublocatiunea este tot un contract de locatiune, atata timp cat nu are prevederi contrare contractului initial de locatiune.
2. In Deak scrie ca cedentul, fiind un vanzator, nu are privilegiul locatorului de imobile de care se bucura locatarul principal care a consimtit o sublocatiune.
Locatorul initial nu se bucura de privilegiu asupra bunurilor cesionarului, pentru ca pentru el cesiunea este o res inter alios acta.
isis23 a scris:
Exceptia de neexecutare art.1556
rezilierea si rezolutiunea art 1549-1554
riscul contractului art 1274
denuntarea contractului ca exceptie de p.irevocabilitatii actului juridic art 1276
Mersi frumos!
isis23 a scris:
Intrebare procedura penala
Ce fel de termen este cel de solutionare ( 20 zile ) a plangerii facute la procuror pe art.278.1 pe " procedura interna " Cel de solutionare nu cel de plangere la instanta dupa solutionare ?
Este procedural pe zile libere ?
Eu pe cod mi-am notat ca e tot de decadere.