avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O cariera in contabilitate/audit sau in banci?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O cariera in contabilitate/audit sau in banci?

Stimati utilizatori,

Apelez la sfaturile dumneavoastra la urmatoarea dilema: O cariera pe termen lung in contabilitate/audit sau in banci?

Eu studiez la facultate in anul 3, la specializarea finante-banci. Am ales aceasta specializare din proprie vointa inca de la inceput, pentru a urma o cariera in domeniul financiar. Am o situatie buna la invatatura, imi place ceea ce studiez, dar sunt constienta ca mai am multe de acumulat, atat teoretic, cat si practic. De aceea, dorinta mea este sa imi continui studiile de masterat si apoi de doctorat, pentru a intruni cerintele de specializare in domeniul financiar.

In curand, trebuie sa aleg ce specializare de masterat voi urma la toamna dintre master in Banci si Piete de Capital sau Expertiza Contabila si Audit (Cluj). Eu le agreez pe amandoua la fel de mult, n-as avea probleme de invatare la niciuna, insa doar pe una o pot urma in regim de buget. In prezent nu stiu ce specializare sa aleg, deoarece nu cunosc foarte bine ce presupune cariera de contabil sau auditor, oportunitatile de dezvoltare, precum si riscurile acestor profesii.

Daca absolv cu o nota buna masterul Expertiza Contabila si Audit, din cate am citit, facultatea din Cluj prin parteneriatele create, imi ofera sansa sa am acces la stagiul de pregatire de 3 ani de la CECCAR, pentru a deveni expert contabil. Examenul de intrare la CECCAR se va echivala cu media de absolvire a masterului. De asemenea, facultatea mai ofera acces studentilor la stagiul de la Camera Auditorilor Financiari din Romania. In urma finalizarii acestor stagii, as putea obtine certificarile de contabil expert, respectiv de auditor financiar. Eu apreciez aceste doua facilitati, deoarece imi ofera sansa sa pot avea acces la un cadru de formare riguros, din care sa raman cu informatii necesare domeniului financiar, atat teoretice, cat si practice. Eu as alege contabilitatea, deoarece consider ca pentru a fi un bun economist, trebuie mai intai sa cunosc foarte bine contabilitatea si subiectele adiacente si ma specializez in acest domeniu in primul rand.

Pe de alta parte, mi-ar placea la fel de mult sa urmez o cariera in banci, deoarece am observat in urma unui stagiu de practica intr-o banca, faptul ca ma pasioneaza activitatea de analiza financiara a clientelei juridice si m-ar interesa ca pe viitor, sa ma specializez in continuare in analiza de risc. Cu toate acestea, masterul Banci si Piete de Capital nu ofera nicio certificare de la institutiile din acest domeniu. Afecteaza acest fapt angajarea intr-o banca si avansarea in ierarhie cu timpul?

Mi-ati putea oferi, va rog, mai multe detalii despre ce presupune cariera in contabilitate, audit versus cea in banci? Cum este sa lucrezi in contabilitate sau audit? Care domeniu este mai sigur pentru viitor in Romania? In care domeniu voi avea sansa sa ma dezvolt mai mult, pe termen lung? Sa aleg masterul pe contabilitate datorita accesului la aceste 2 stagii?

Oriunde m-as duce, eu am intentia sa pun accent pe invatat si pe practica, pentru ca sunt constienta ca am mult de muncit de acum inainte pentru a reusi.

Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:37, 28 Februarie 2020
Orice parere ar emite cineva, tot subiectiva ar fi. Daca depuneti efort sa fiti cea mai buna in domeniul pe care l-ati ales, veti reusi in orice cariera.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterat sau expert contabil Renata70 Renata70 Buna ziua, Nu stiu in ce categorie de intrebari ar trebui sa incadrez intrebarea mea. Va rog respectuos sa ma informati daca absolvirea unui masterat de ... (vezi toată discuția)
Ce facultate sa aleg M. V. M. V. Buna seara! Am absolvit o facultate si un master, dar vreau sa ma inscriu la a doua facultate si nu sunt hotarata. Am terminat facultatea de geografia,iar ... (vezi toată discuția)
Master in economie sau licenta in drept? Andrei Andrei Andrei Andrei Buna ziua! Va rog mult ca-n limita timpului disponibil sa ma ajutati cu niste sfaturi de care am mare nevoie. In primul rand sa va zic cate ceva despre mine: ... (vezi toată discuția)