avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 10 ani de la deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 10 ani de la deces

Cum se procedeaza in cazul in care rudele nu s-au interesat de masa succesorala de mai mutl de 10 ani, unul singur dintre urmasi (nepot de fiu, adica decedatul este bunica) platind impozitele si locuind si in aceeasi localitate cu imobilul pentru care ar trebui facuta succesiunea, celelalte rude nedorind sa se "deranjeze", nici sa renunte la succesiune, nici sa se deplaseze in localitatea in care se afla imobilul ? Mentionez de asemenea ca mai exista si alti nepoti plecati din tara.
Cel mai recent răspuns: Gurel Cerasela , utilizator 21:49, 8 Iulie 2020
Bună seara! Am nevoie de ajutorul dvs in obtinerea drepturilor de mostenitor in urma decesului tatalui meu. Acesta a decedat in urma cu 10 ani. Pana la data decesului convietuia cu o alta femeie cu care avea un baiat. Tatal meu era singur la parinti si mai era in viata doar mama lui, bunica mea. Aceasta avea un apartament si un teren. Intre timp bunica mea s.a inbolnavit si nu se mai ridica din pat, aceasta avand si pierderi de memorie. Femeia cu care era tatal meu nu imi dadea voie sa imi vizitez bunica, deoarece doar ea avea cheia de la apartamentul bunicii.Tin sa precizez ca bunica a decedat dupa tatal meu. Aceasta femeie cu care era tatal meu a convins.o pe bunica mea sa ii dea apartamentul baiatului tatalui meu facand nu stiu in ce conditii( bunica fiind bolnava la pat) un act de mostenitor doar pt baiat si pt mine nimic.Doar din auzite spun ca ar fi facut contract de vanzare cumparare pt baiat. Pot contesta asta? Nu am si eu dreptul la acel apartament? Pot face ceva in sensul acesta pentru a recupera ce imi apartine? Va multumesc anticipat daca imi raspundeti.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Gurel Cerasela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters129189 ContSters129189 cum se procedeaza cu succesiunea dupa mama mea [tatal fiind decedat mai demult]daca suntem doi frati iar fratele meu renunta la mostenire ,cam la cat se ... (vezi toată discuția)
Sot decedat, mostenire parinti camf17 camf17 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri in rezolvarea urmatoarei situatii: Sotul meu a decedat in 2005, avem 2 copii majori, in 2012 si respectiv ... (vezi toată discuția)
Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)