avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar mediu pe unitate pt. nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar mediu pe unitate pt. nastere

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera c din CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:08, 1 Iulie 2009
Prin "unitate" inteleg nivelul la care s-a incheiat CCM, deci toata societatea. Mie mi se pare important sa se plateasca la toti salariatii din aceeasi societate (firma), dupa o singura formula de calcul.
soficu cristina a scris:

As dori sa aflu ,cum se calculeaza acest salariu mediu pe unitate(conf.art.51 din CCM).Media se calculeaza din luna depunerii cererii,din anul in curs?

Salariul mediu se calculeaza pentru luna in care s-a depus cererea.
El este calculat la nivel de angajator si nu la nivel de punct de lucru al angajatorului.
Mie mi-au dat salarul de incadrare( salarul care l-am avut atunci cand mi s-a suspendat contractul de munca), din care s-au scazut impozitul, san 6.5 % si cas 9,5 %.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
ContSters57911, utilizator
In acest caz, trebuie sa primiti diferenta de bani dintre salariul mediu pe unitate si salariul de incadrare.
Daca nu vor sa va dea aceasta diferenta, depuneti o sesizare la ITM in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul.
Faceti o sesizare catre Inspectoratul Teritorial de Munca, se face un control la societate si se vor verifica statele de plata.

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)