avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar mediu pe unitate pt. nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar mediu pe unitate pt. nastere

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera c din CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:08, 1 Iulie 2009
Buna ziua,
Acest salar mdiu pe unitate ce include? Avem un contract suspendat pt crestere copil. Cuprinde si salariul contractului suspendat si salariul persoanei care se afla in concediu postnatal si cere aceasta prima pt nastere ?Multumesc!
Andi24:
Cred ca va complicati mai mult decat este cazul.
Pe perioada suspendarii CIM se suspenda si salariul persoanei in cauza. Indemnizatia pe care o primeste pentru CCC nu este platita de angajator, la fel si indemnizatia pentru concediu de maternitate.
Salariul mediu pe unitate se stabileste adunand salariile tuturor angajatilor iar suma rezultata se imparte la numarul de salariati. Daca va fi o mica diferenta intre doua calcule de salariu mediu credeti ca se va supara cineva?
Va multumesc pentru raspuns. Daca includ in calcul salariul persoanei aflate in concediu postnatal care a facut cererea salariul mediu creste cu 700 lei...Este sigur ca acest calcul trebuie sa includa doar salariatii "activi" din firma? Deasemenea acest bonus nu e impozabil...se ia in considerare brutul sau netul? Multumesc!
Codul fiscal prevede la art.42 ca, in intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii.

Intrucat CCMN nu distinge daca este vorba de un salariu mediu brut sau net , consider este corect daca se acorda salariul brut sau cel net....ramane la latitudinea angajatorului.


Am inteles. In legatura cu baza de calcul a acestui salar mediu. Ce trebuie sa cuprinda? Toate salariile sau doar cele care nu sunt suspendate ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)