avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert on line
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert on line

Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat?
Produsul sa il expediez cu o factura proforma ?
Va rog sa mi spuneti in detaliu procedura corecta.
Va multumesc!
Eu am procedat diferit cu clientii necunoscuti, ce faceau ocazional comenzi, fata de clientii cunoscuti cu care aveam contract ....
Astfel, primii comanda prin email, fax, telefon. Acestora le intocmesc factura proforma in care consemnez valoarea marfii. Clientul (persoana fizica sau juridica) face plata prin banca. Atunci cand constat ca au intrat banii in contul meu, trimit coletul cu marfa si factura fiscala in colet. Transportul este platit de destinatar in momentul cand primeste coletul. Dar, sigur ca se pot face diferite intelegeri cu transportul si plata.

Clientii (persoane juridice) ce cumpara marfa in baza unui contract cu termen de plata de 7-30 de zile, cu posibilitate de retur a marfii care nu se vinde, cu posibilitate de reducere a pretului..., le trimit marfa prin colete cu factura fiscala. Marfa se scade din gestiune, se inregistreaza in contabilitate pe debitul contului "clienti". Orice factura emisa se inregistreaza in luna emiterii pe debit si orice suma incasata pe creditul contului "clienti" in luna incasarii.
La sfarsitul lunii, de obicei, acest cont are sold debitor egal ca valoare cu suma neincasata inca din facturile emise.
Multumim stimate coleg pentru interventie si pentru experienta impartasita.:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ? ririana ririana Buna seara. Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs. In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, ... (vezi toată discuția)
Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Comert la distanta - contabilitate just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! As dori sa trimit un pachet de la firma la particular, cu ramburs, iar valoarea incasata sa fie exact valoarea marfii. Cum trebuie procedat in ... (vezi toată discuția)