avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cum fac recodificarea?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cum fac recodificarea?

Va rog sa-mi spuneti ce documente imi trebuie pentru a face recodificarea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 13:04, 21 August 2011
Doriti sa spuneti ca pentru o recodificare la registrul comertului e necesara procura notariala, autentica?
edina a scris:

Doriti sa spuneti ca pentru o recodificare la registrul comertului e necesara procura notariala, autentica?


Nu doresc sa spun ca e necesara.
Ma miram de faptul ca nu am intalnit un alt fel de procura, am intalnit numai procuri notariale!!
Stiam ca procura este un act semnat doar de cel care mputernicete (mandatant) o alt persoan (mandatar) pentru a o reprezenta n diferite situaii. De aceea, prezena mandatarului n faa notarului nu este necesar. Asta cu condiia ca mandatantul s cunoasc datele personale ale mandatarului: nume, prenume, adresa, seria, numrul i data eliberrii actului de identitate, precum i codul numeric personal.
Pentru a exista sigurana ducerii la ndeplinire a obiectului procurii, dar i pentru a fi siguri c mandatarul nu i va depi limitele mandatului, actele de delegare de competene se ncheie n faa unui notar.
Imi pare sincer rau ca v-ati simtit obligata sa divagati de la subiect si sa sustineti pe larg, cu agresivitate latenta - in cadrul acestui post - teoria procurii autentice. Ce ati dorit sa demonstrati, nu stiu.
Intrebarea utilizatoarei era clara si pusa intr-un context specific: daca "delegatia/procura (in sensul de imputernicire pentru operatiuni la Registrul Comertului) trebuie sa fie notariala". Iar raspunsul meu a fost nu.

Si, numai pentru ca dvs. ati adus vorba, va informez ca mandatul este un contract consensual, care ia nastere prin simplul acord de vointa al partilor, fara a fi supus vreunei forme speciale. Poate fi scris, verbal, tacit, (adica atunci cand rezulta din imprejurari de fapt care fac neindoielnica intentia partilor).
Procura, ca instrumentum, este inscrisul in care se enumera actele/faptele juridice ce urmeaza sa fie indeplinite de mandatar in numele mandantului.
Doar in situatia in care actul ce urmeaza a fi incheiat de mandatar trebuie sa fie facut in forma autentica, pe principiul simetriei actelor, procura trebuie - in mod obligatoriu - data si ea in aceeasi forma.
Cu alte cuvinte, ma mir ca afirmati ca in 15 ani de experienta nu ati intalnit decat procuri notariale, pentru ca va contrazic: in mod cert ati vazut, dar nu le-ati recunoscut; clasificarea unui act juridic nu se face in functie de titlul sau, ci de continutul sau (adica, daca nu se intituleaza PROCURA nu inseamna ca nu este PROCURA; se poate numi si delegatie, imputernicire ori sa fie o simpla adresa). Nu cred ca daca, de exemplu, trimiteti soferul firmei sa cumpere un Registru unic de control ii faceti procura notariala, ca sa fiti sigura ca duce la indeplinire sarcina. Am sa pun punct aici.
Cu scuzele de rigoare pentru propriile-mi divagatii, va doresc cele bune.
Pentru Edina:
Iertati-mi divagatia! Va multumesc pentru aportul dumneavoastra la largirea bagajului meu de cunostinte ! Imi face placere sa invat de la persoanele cu care intru in contact!
Daca imi permiteti va urez toate cele bune!
Cu deosebita consideratie,
Luminita Leuca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Recodificare caen ivanka82 ivanka82 Buna ziua, Sunt mostenitoare unica a unui SRL cu asociat unic, am depus la ONRC documentatia pentru succesiune si am primit termen de amanare pentru urmatorul ... (vezi toată discuția)
Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)