BX a scris:
Daca expertiza este neutra/independenta se poate demonstra chiar usor ca acel PC a fost monitorizat. De asemenea, se poate investiga si cel al sefului pentru a mai strange dovezi. Daca pe langa asta mai exista si dovezi audio sau de alta natura cu amenintarile sau in care seful se lauda cu ce a facut, cazul este ca si castigat.
Pe cazuri penale, orice expertiza, de orice fel...ca ea sa fie obiectiva se face in laboratoarele INEC, inclusiv cea tehnica IT.Intr-adevar se poate demonstra usor daca un anume calculator are/a avut instalat un program gen keyloger sau spy de orice fel.Discutia pe acest subiect e larga, insa se ridica intrebarea: cine a instalat acel program? De unde stim noi ca seful a instalat acel program si...nu si l-a instalat insusi initiatoarea topicului? Rapunsul poate fi concludent cand e vorba de un program spy care raporteaza rezultate catre o anumita adresa de email, dar sunt si programe care permite copierea rezultatelor direct pe memory stick, in felul acesta..adio identificarea celui care l-a instalat.
Desigur, putem investiga calculatorul sefului, ca sa coroboram dovezile stranse, insa chiar credeti ca seful, care se pricepe la asa ceva clar, pastreaza date compromitatoare in computerul personal? Imi vine greu sa cred.
Toate astea ar fi doar ipotetice, sa nu va inchipuiti ca INEC va face astfel de expertize, sunt costisitoare din mai multe puncte de vedere si din pacate si aceaste expertize pot fi contestate(de curand am citit un articol din care rezulta ca pana si dansii recunosc ca nu au aparatura performata pentru toate tipurile de investigatii si nimic nu este 100% sigur).
Dovezi audio nu are, dar nu ar fi rau sa incerce sa faca rost de ele, legal.