avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor

Buna ziua,

Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru moment santem in vacanta, in Ro, si urmeaza sa parasim tara pe 19 august, pe a merge in tara adoptiva (Turcia). Mentionez ca intrarea s-a facut in formula completa- mama tata copii, dar iesirea se va face in formula mama, copii (tatal a venit doar sa ne aduca...)... Intrebarea mea este: sant sane reale sa ni se faca probleme la frontiera romana, la iesire? İntrarea in Ro s-a facut pe pasapoartele turcesti si ma gandesc ca la iesire, folosind tot pasapoartele turcesti, n-ar trebui sa ne intrebe nimeni nimic intrucat mergem acasa. As fi vrut de asemenea si ultima modificare a legii 248 intrucat nu am reusit sa o gasesc.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:35, 4 Februarie 2012
nu. noi avem pasapoarte vezi, cele cu regim special acordate de statul turc anumitor persoane, si care n-au nevoie de viza decat pentru f f putine state (Grecia, Bulgaria).

chiar si fara ele, viza se obtine din consulatul Ro si acolo, daca se prezinta pasapoartele tuturor membrilor de familie, nimeni nu cere nici o procura pt minori.....

credeti-ma e ca un film mut :))))
lizidesign a scris:

nu. noi avem pasapoarte vezi, cele cu regim special acordate de statul turc anumitor persoane, si care n-au nevoie de viza decat pentru f f putine state (Grecia, Bulgaria).


Legea nu face nici o referire la minorii cu dubla cetatenie, dar daca ati intrat in Romania in baza pasapoartelor turcesti verzi pentru care nu este necesara viza si ati respectat dreptul de sedere de maximum 90 zile in interval de 6 luni calculat de la data primei intrari, nu cred ca vi se va cere acordul tatalui la iesire.
Daca insa calatoriti in Romania foarte des si depasiti dreptul de sedere ca cetateni turci, la iesire e indicat sa faceti si dovada cetateniei romane (cu pasaport romanesc/ C.I. si certificatele romanesti ale copiilor) si sa aveti acordul tatalui, altfel riscati sa platiti amenda sau chiar interdictie de intrare pe pasapoartele turcesti pentru o anumita perioada.
lizidesign a scris:

chiar si fara ele, viza se obtine din consulatul Ro si acolo, daca se prezinta pasapoartele tuturor membrilor de familie, nimeni nu cere nici o procura pt minori.....


Cetatenii romani nu pot obtine viza de intrare in Romania pe pasapoartele straine. O eventuala cerere de viza ar fi respinsa.




persoana cu dubla cetatenie(romana si turca) pe pasap roman e un nume pe cel turc alt nume.
In acest moment lucuieste in Turcia.
Daca vrea sa iasa din tara cu destinatia Belgia pentru 5 zile (vacanta) exista posibilitatea sa iasa cu actele romanesti?
Daca iese cu cele turcesti va avea nevoie de viza?
Pot aparea probleme din cauza dif de nume?
n-o sa stie nimeni de diferenta de nume ca doar nu calatoreste cu ambele pasapoarte.
Sa iasa cu pasaportul romanesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul parintelui calatorie cu minor andreeapopphilips andreeapopphilips Buna ziua, Eu sunt cetatean roman si sunt in Romania de 5 luni cu 3 copii canadieni (cu pasaport canadian) care au toti certificate de nastere romanesti ... (vezi toată discuția)
Buna.... hulia4 hulia4 buna eu sınt casatorita aici ın turcia şi am doi copii,copii au acte turceşti şi ca sai scot paşaport romın ca sai duc ın tara ce fel ... (vezi toată discuția)
Minori cu dubla cetatenie daca au nevoie de acordul celuilalt părinte pentru ieșirea din tara Mihaela miriam Mihaela miriam Minorii cu dubla cetatenie au nevoie de declaratia de iesire din tara, de la celalalt parinte atat timp cat sunt casatoriti?Relatez ca minorii au dubla ... (vezi toată discuția)