avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizare rar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizare rar

Buna ziua! Stie cineva sa-mi spuna daca un mic atelier de vulcanizare auto trebuie sa aiba autorizatie rar pentru a putea functiona legal si in ce consta aceasta autorizatie? Mentionez ca acesta functioneaza de mai bine de 15 ani, iar pana acum nu s-a pus niciodata in discutie asa ceva. Multumesc.
Conform legislației în vigoare în România trebuie sa obtineti autorizații de funcționare atât de la Registrul Auto Roman, cât și de la Agentia de Protectia Mediului în raza căreia este atelierul.

De la R.A.R. veti obtine autorizatii in functie de câte feluri de activități desfășurați. Exemplu : Vulcanizare, Echilibrare roti, Reglare geometrie - directie, Stand frane, etc...
De la Agentia de Protectia Mediului primiți autorizarea pentru comercializarea anvelopelor și a camerelor,
Trebuie să aveți la atelier : depozit de anvelope noi, depozit de anvelope uzate (vechi), depozit materiale vulcanizare, atelierul propriu-zis, grup sanitar, vestiar pentru angajati cu duș, ... așa prevede legislația... dar se mai poate inchide câte un ochi... pe rând.
stie cineva sa-mi spuna de cand este necesara aceasta autorizare rar? dupa cum va spuneam, atelierul functioneaza de cca 15 ani si e pentru prima oara ca se cere aceasta autorizare. E de data recenta sau exista si inainte, doar ca pana acum au inchis ochii? Nu cumva aceasta autorizatie e necesara numai pentru service-uri? chiar si micile ateliere de vulcanizare au nevoie de aut. rar? De mentionat ca primaria da autoriz de functionare fara a cere aceste avize.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
nikkkoleta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere vulcanizare viogaf srl viogaf srl Buna ziua, As dori sa deschid un punct de lucru cu activitate vulcanizare si vanzare anvelope. As dori sa stiu dc sunt necesare aprobari speciale(ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Unde se reclama un service auto? FrauD FrauD Buna ziua, Va rog sa imi spuneti unde pot sa reclam un service auto, pentru ca functioneaza fara autorizatie? Va rog sa nu imi spuneti ca la politia locala, ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu autorizat rar ca sa pot repara autovehicule? filca nedelcu filca nedelcu am deschis un pfa in domeniul reparatii autovehicule,adica amprimit de la registrul comertului certificat de inregistrare,de la finante la fel am primit ... (vezi toată discuția)