avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum gasesc asociatul disparut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum gasesc asociatul disparut

Asociatul este defapt asociata 5% intr-un srl cu doi asociati si a cam disparut de ani de zile. Spun a cam disparut pt. ca am mai aflat in trecut de la alte cunostinte de existenta ei, ba chiar a si raspuns de citeva ori pe mobil.
Si-a schimbat intre timp numele de doua ori, a divortat, s-a recasatorit si nu o intereseaza srl-ul. Nu-i cunosc adresa, se ascunde si de actualul sot de care urmeaza sa divorteze.
Problemele ei de viata insa ma privesc si pe mine pt. ca nu pot face nicio modificare in firma, am sediul expirat la registru, trebuie numit administrator si altele. Am nevoie de semnatura ei, mi-a spus pe mobil ca va veni sa semneze, dar apoi a disparut din nou.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Exista totusi vreo solutie pt. a face modificarile la registru?Este situatia de mai sus motiv pentru a cere excluderea ei in instanta?
Pot solicita la evidenta populatiei datele ei: nume actual pe care nu-l cunosc si adresa ei??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 17:56, 25 August 2011
din cate stiu eu , daca asociatul detine doar 5% , asociatul MAJORITAR ( peste 75% din parti sociale ) poate lua hotarari AGA de unul singur , fara asociat !!! ...mai este calea prin care se convoaca AGA pt o anumita data , prin posta , la adresa asociatului trecuta in actul constitutiv , ...va veni retur postal cu destinatar negasit , si atunci puteti la a 2 a convocare AGA sa hotarati singur orice modificare in firma !!!!
homereg a scris:

din cate stiu eu , daca asociatul detine doar 5% , asociatul MAJORITAR ( peste 75% din parti sociale ) poate lua hotarari AGA de unul singur , fara asociat !!! ...mai este calea prin care se convoaca AGA pt o anumita data , prin posta , la adresa asociatului trecuta in actul constitutiv , ...va veni retur postal cu destinatar negasit , si atunci puteti la a 2 a convocare AGA sa hotarati singur orice modificare in firma !!!!

Asociatul majoritar este cel ce detine minim 51%, din totalul partilor sociale a respectivei societati.
Si da, este corecta decizia cu intrunire a C.A., care este obligatorie si lunara. Si la modul exceptional, de cate ori situatia o impune.

sad a scris:

Art. 217 de unde?

:offtopic: Scuze!Art.217 era in textul initial al legii, modificat si renumerotat prin actualizarile ulterioare(222)

Multumesc tuturor pt. raspunsuri, inca citeva precizari:
Repet ca este un SRL , actul constitutiv a fost conceput de un avocat la infiintare, cu modelul standard pe care il practica dinsul pt. toate srl-urile, fara clauze speciale ci cu cele prevazute in legea soc.com., astfel ca exista si clauza citata de d-l alvarolipo la pct.2 :
Pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor.
La ultima modificare a actului constitutiv pe care am facut-o cu ani in urma tot prin avocat in mod preventiv am mai introdus o clauza in actul constitutiv care suna asa:
Prin prezenta hotarire X - asociata il imputerniceste pe Y - eu sa semneze in numele ei orice act pentru societate si sa o reprezinte in orice alta situatie in vederea bunei functionari a societatii. Prin urmare Y-eu va avea puteri depline de administrare, decizie si semnatura in cadrul societatii..
Acum cu clauza de mai sus sa zicem ca as putea vota si semna in AGA in numele ei, desi nu am aceasta certitudine, ar fi o subintrebare suplimentara, ce parere aveti ? avind in vedere ca si in lege si in actul constitutiv initial ea nu poate vota decit prin corespondenta.
Pe urma in care nume al ei? caci nu-i cunosc numele actual.
Cred ca si avocatul care mi-a facut actul aditional trebuia mai degraba sa modifice clauza cu necesitatea votului tuturor asociatilor pt. modificarea actului constitutiv in votul majoritatii de exemplu.
Dar sa zice ca as trece si peste AGA, problema insurmontabila este la Registrul Comertului, unde trebuie depus actul constitutiv reactualizat si care trebuie semnat si de ea in persoana . - asa mi s-a spus la registru, altfel cu tot cu clauza cu semnarea in numele ei cererea nu va fi inregistrata.
Si am nevoie urgent sa fac o modificare.
Eu as zic ca merge cu imputernicire pe care o aveti. Incearca. Dar fara sa se modifice ceva legat de interventia ei la compositia parteneriala.

Alte discuții în legătură

Probleme administrator bogdanc bogdanc buna ziua, daca se poate va retin atentia cu urmatorul caz: srl 2 asociati 50%-50% unul din ei administrator pe perioada neliminitata. problema este ca se ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Revocarea unui administrator si excluderea lui andra1234 andra1234 buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea acestuia din societate, DAR si revocarea sa ... (vezi toată discuția)