avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum gasesc asociatul disparut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum gasesc asociatul disparut

Asociatul este defapt asociata 5% intr-un srl cu doi asociati si a cam disparut de ani de zile. Spun a cam disparut pt. ca am mai aflat in trecut de la alte cunostinte de existenta ei, ba chiar a si raspuns de citeva ori pe mobil.
Si-a schimbat intre timp numele de doua ori, a divortat, s-a recasatorit si nu o intereseaza srl-ul. Nu-i cunosc adresa, se ascunde si de actualul sot de care urmeaza sa divorteze.
Problemele ei de viata insa ma privesc si pe mine pt. ca nu pot face nicio modificare in firma, am sediul expirat la registru, trebuie numit administrator si altele. Am nevoie de semnatura ei, mi-a spus pe mobil ca va veni sa semneze, dar apoi a disparut din nou.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Exista totusi vreo solutie pt. a face modificarile la registru?Este situatia de mai sus motiv pentru a cere excluderea ei in instanta?
Pot solicita la evidenta populatiei datele ei: nume actual pe care nu-l cunosc si adresa ei??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 17:56, 25 August 2011
Nu exista solutie.
Finalitatea in aceste cazuri este dizolvarea firmei pentru neintelegeri grave (daca e cazul) sau imposibilitatea desfasurarii activitatii (se pare, varianta corecta).

Nu mai discutati de excludere in acest caz. Jurisprudenta este unanima: neprezentarea la sedintele AGA nu reprezinta caz de excludere.

Alberto Kurtyan
Daca firma in cauza detine bunuri consistente care merita a fi partajate, dar nu doriti ca acestea sa fie partajate deoarece considerati ca asociatul nu merita a intra in posesia unor bunuri la care nu si-a adus contributia, atunci nu va ramane decat sa infiintati o alta firma sa vindeti ce este important de la firma in cauza la cea noua ceea ce este important si dupa aceea sa nu va mai ocupati de firma veche NICIODATA si sub nici o forma, dar in pealabil depuneti toate declaratiile fiscale si onoratile. Mai apoi incercati suspendarea pe 3 ani, dupa care lasati sa curga cei 3 ani. La expirarea perioadei de 3 ani ORC-T este obligat sa antameze procedura de RADIERE-Lichidare-Dizolvare.
Ca asa e in Romania!
S-ar putea sa va coste mai mult tavatura prin instantele de judecata pentru reglementarea situatiei, indiferent ca este excludere ori dizolvare (pe orice motiv) decit sa infiintati o noua firma si sa va vedeti de viata si afaceri, desi dreptul de asociere este liber si garantat,ceea ce presupune ca si reciproca sa fie valabila si fara conditionari de tipul asta este jurisprudenta.
Stimate Mircea Scarlat,

Infiintarea unei societati cu acelasi obiect de activitate de catre un administrator este interzisa, reprezinta contraventie daca nu infractiune.
Vanzarea de active semnificative din firma in lipsa acordului AGA reprezinta contraventie daca nu infractiune.

Daca firma in cauza detine bunuri consistente care merita a fi partajate, dar nu doriti ca acestea sa fie partajate deoarece considerati ca asociatul nu merita a intra in posesia unor bunuri la care nu si-a adus contributia


Sfatul acesta este o invitatie la frauda. In firma nu exista bunuri pentru care "asociatul nu merita a intra in posesie". Asociatii au dreptul la bunurile/sumele rezultate din lichidare in procentul stipulat in actul constitutiv.

Alberto Kurtyan
Formal sunt de acord con albertokurtyan, si legal in ceea ce priveste infiintare o societate cu acelas obiect de activitate de catre un administrator a cele veche. Dar legea trebuie schimbata. De ce un administrator no poate sa fie si actionar la unalta societate cu acelas obiect, fiind ce despartirea prin obiecte si caen-uri este generic si daca activitatea de o societate nu este conflictuala -nici concurentiala- cu celalalta dpdv material, geografic, sectiile, etc. sau are acelas asociati, acelas componenta actionariala.
Alt lucru este cum poate un asociat sa fie despartit daca nu colaboreaza cu societate, si sunt mai multe posibilitati formale fara sa ajunga la solutia in extremis de a vinde (la un pret mai ieftin sau daca bonul este la baza activitatea societatii) bonurile sau active -inclusiv cu administrator fictiv- la unalta societate -cu acelas sau alt obiect de activitate- fara consecintele civile si penale. Nu tot in activitatea leguitorii este alb sau negru, sunt niste grii sau de alt culori, e arta de a picta realitatea de a indruma usor pornind din principiul libertatii omeneasca fara se promoveaza frauda, care poate fi pedepsit in acelas timp daca intentia a fost rea. De fapt niciodata se poate pune usi in camp. Si daca vrei sa fraudez poti o faci si cu actual legea usor fara consecintele formale. Asta e problema leguitorul roman, ce vrea se indrumez cetateni ca niste copilasi, sau ca niste criminali potentiali.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Concluzia de tras o va trage <eugen82>
Pentru un procent de 5% oricum viata poate merge inainte fara ca acel 5% sa rastoarne carul.

Alte discuții în legătură

Probleme administrator bogdanc bogdanc buna ziua, daca se poate va retin atentia cu urmatorul caz: srl 2 asociati 50%-50% unul din ei administrator pe perioada neliminitata. problema este ca se ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Revocarea unui administrator si excluderea lui andra1234 andra1234 buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea acestuia din societate, DAR si revocarea sa ... (vezi toată discuția)