Asociatul este defapt asociata 5% intr-un srl cu doi asociati si a cam disparut de ani de zile. Spun a cam disparut pt. ca am mai aflat in trecut de la alte cunostinte de existenta ei, ba chiar a si raspuns de citeva ori pe mobil.
Si-a schimbat intre timp numele de doua ori, a divortat, s-a recasatorit si nu o intereseaza srl-ul. Nu-i cunosc adresa, se ascunde si de actualul sot de care urmeaza sa divorteze.
Problemele ei de viata insa ma privesc si pe mine pt. ca nu pot face nicio modificare in firma, am sediul expirat la registru, trebuie numit administrator si altele. Am nevoie de semnatura ei, mi-a spus pe mobil ca va veni sa semneze, dar apoi a disparut din nou.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Exista totusi vreo solutie pt. a face modificarile la registru?Este situatia de mai sus motiv pentru a cere excluderea ei in instanta?
Pot solicita la evidenta populatiei datele ei: nume actual pe care nu-l cunosc si adresa ei??
Va multumesc
Clauza introdusa in actul constitutiv are valoarea unei procuri de administrare, nicidecum in baza ei nu veti putea aduce modificari actului constitutiv. Chiar in situatia in care ati avea o procura speciala care v-ar conferi dreptul de a aduce modificari actului constitutiv, excluderea asociatului nu s-ar putea realiza decat printr-o hotarare judecatoresaca. Daca doriti sa aduceti modificari actului constitutiv, faceti convocarea asociatului in conformitate cu datele de identificare ale asociatuluicare sunt inscrise la registrul comertului.
@sad: asa m-am gindit si eu ca respectiva clauza nu poate fi valabila pt. modificarea actului constitutiv ci doar pt. administrare, dar din pacate avocatul care mi-a redactat atunci actul aditional nu a redactat ce doream eu.
Deocamdata nu excluderea neaparat ma preocupa ci cum sa fac sa modific actul constitutiv fara ea. Din raspunsul dvs. de mai sus se intelege ca daca convoc AGA si ea nu apare pot sa decid doar eu? Ma puteti lamuri?
Bine, dar chiar si cu AGA, la Registru tot nu pot depune actul constitutiv actualizat semnat de mine pt. ea , trebuie sa semneze ea personal.
Sau sint alte solutii>
va multumesc inca odata pt. interventiile dvs.
Pentru sediu expirat se pot face demersurile si fara asociata. In problema desemnarii administratorului lucrurile se nuanteaza un pic. Faceti convocarea conform actului constitutiv si/sau a Legii 31/1990 unde veti trece pe ordinea de zi:1) desemnarea unui administrator; 2) redactarea unui act constitutiv actualizat care urmeaza sa fie semnat in lipsa ambilor asociati de asociatul majoritar. Chiar daca va veti lovi de cerbicia functionarilor de la registrul comertului unde se poate ca directorul/persoana desemnata sa va dea o rezolutie de respingere( practica nu este unitara) aveti posibilitatea sa o atacati in termenul legal la tribunal unde zic eu ca aveti mari sanse de castig. Oricum dupa acest demers aveti motive in plus sa cereti excluderea asociatei.
@sad: Ref. sediu: numai prelungirea sediului expirat se poate face fara ea, eu insa vreau sa inregistrez sediul social la o alta adresa unde am facut recent toate actele ca administrator, asta inseamna modificare act constitutiv si iarasi apare problema cu semnatura ei.
Solutia pe care mi-ati dat-o mai sus pt.registru mi se pare "abordabila", adica in spiritul incercarea moarte nu are, dar pct.2) din ordinea de zi nu este contrar legii din moment ce actul constitutiv nu poate fi modificat decit cu votul tuturor asociatilor?
La registrul de care apartin am umblat de n-spe ori sa ma interesez, raspunsul a fost tot de atitea ori un NU categoric fara semnatura ei.
Oricum consider ca este o foarte buna idee solutia cea pe care mi-ati dat-o in vederea excluderii, dar tot va dura, iar administratorul trebuie sa-l numesc urgent si nu stiu cum.
Inscrieti pe ordinea de zi si mutarea sediului. La tribunal, daca faceti plangere impotriva rezolutiei directorului de la registru , repet, aveti sanse importante sa castigati.