avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contractul de credit ipotecar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contractul de credit ipotecar

Am cunoscut o situatie dramatica a unei familii de batrani care au ajuns sa-si dea 30% din pensie (800 de lei)la banca deoarece batranul fusese pacalit de fiul sau sa fie codebitor.In ce consta ,din p.d.v. al legalitatii acelui contract ipotecar dramatismul batranilor.Batranul apare ,entionat ca si codebitor doar la inceputul contractului,iar la incheierea contractului numele si prenumele lui nu mai este mentionat,astfel incat sunt mentionati pe ultima pagina a contyractului doar debitorul fiul batranului si ,culmea primul codebitor, care-i notra batranului,sotia fiului cu numele ij clar si semnaturile lor olografe.Batranul a fost pus de banca sa semneze olograf pe fiecare din cele 300 de pagini ale contractului de credit ipotecar ,pe marginea de jos a paginii fara ca in dreptul semnaturii lui sa-i apara si numele si prenumele in clar.D-tra ce parere aveti?Daca batranul nu semneaza alaturi de debitor si codebitor 1 , cu nume si prenume ,pe ultima pagina a contractului,ma este sau nu mai este codebitor,si-a asumat batranul calittaea de codebitor in acel contract?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:17, 17 August 2011
contractul e valabil prin simpla semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor...ce presupune? aly82na aly82na Buna ziua Sora mea doreste sa isi ia o casa prin programul Prima Casa si vrea ca eu sa fiu codebitor.In ce masura ma va afecta acest lucru daca intr-un an ... (vezi toată discuția)
Contractele de credit ipotecar curse intinse debitorilor si codebitorilor. ulivia ulivia Va scriu in speranta ca voi gasi pe cineva care sa ma ajute Despre ce este vorba.In urma cu doi ani d e zile sotul meu a acceptat sa fie codebitor intr-un ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)