avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate asa ceva? (granituire, drept de creanta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate asa ceva? (granituire, drept de creanta)

acum 15 ani o persoana a cumparat o propietate la tara , la cateva luni a hotarat sa faca gaardul intre el si vecin .la deata respectiva acolo se afla deja un card pe care el a decis cu acordul vecinului sa-l construiasca din scandura deoarece la data respectiva gardul era din plasa din sarma . exista vreo lege in romania care poate obliga pe vecinul respctiv la 15 ani de la construirea gardului sa -i achite contravaloarea cheltuielii a jumatate din gardul construit acum 15 ani ?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 10:40, 15 August 2011
Nu exista. Orice drept de creanta este supus prescriptiei extinctive. Termenul general de prescriptie, aplicabil si spetei dvs., este de 3 ani.
Grantuirea se face pe cheltuiala proprietarilor vecini, dar avand in vedere perioada scursa de la constrirea gardului e prescris dreptul de a mai cere jumatate din valoarea gardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)
Gard dintre proprietati iulian-ioan iulian-ioan Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinii de langa mine cu privire la gardul dintre proprietati. Eu am terenul in posesie din 2006 si intre timp am ... (vezi toată discuția)