Pe proprietatea dv. puteti construi cate garduri doriti, fara a mai solicita acordul nimanui.
Atata timp cat din expertiza topo a rezultat suprafata de 342 m cat apar in CF, nu puteti invoca o incalcare a vreunei suprafete de teren de catre vecinul dv., pentru a fi admisibila o actiune in revendicare.
Nu vad rostul construirii unui gard suplimentar langa gardul ce desparte cele doua proprietati limitrofe...Care ar fi utilitatea acestuia? ;)
Gardul , proprietate comuna fortata si perpetua(de nu exista titlu/semn care sa probeze contrariul ) trebuie sa respecte intocmai limita celor doua fonduri vecine
.Asa incat , ori de cate ori se construieste un nou gard , e necesar si acordul celuilalt copartas (aveti acest aspect in vedere).Iar daca limita, cu rea credinta, nu e respectata , va puteti adresa instantei de judecata in vederea inlaturarii acestui abuz de drept , cu eventuale daune interese.
(daca justificati vreo urgenta, spre exemplu , ca aceasta situatie faptica dateaza de ceva timp, lezandu-va dreptul de proprietate) , puteti actiona chiar pe calea unei ordonante presedintiale , ca masura de urgenta.
Un nou gard pe proprietatea dumneavoastra nu va ajuta, practic , v-ar ingradi dreptul de proprietate .
Asa incat , daca doriti ca acest gard intr-adevar sa reprezinte adevarata situatie a fondurilor vecine , adresati-va instantei de judecata.
Va multumesc mult pentru sfaturi!
Gardul construit acum este din sarma si cu stalpi de fier si lemn, deci nu ofera nici un fel de intimitate. As dori intr-adevar sa ma adresez instantei pentru a muta gardul acolo unde trebuie sa fie, dar daca terenul e de fapt putin mai mare decat in CF (nu stiam ca pot rectifica CF-ul inainte de a construi..) si cu noul gard ne incadram in suprafata din CF, nu stiu ce sanse as avea sa dovedesc ca gardul respectiv e pus abuziv si in terenul meu. In plus, si vecinul are sigur o suparafata mai mare decat in CF, pt ca terenurile au fost cumparate prin 1970 si ceva si atunci prooprietarii aveau declarate suprafete mai mici pt a plati impozite mai mici...
Evident ca nu as dori sa imi reduc din teren, dar as vrea sa construiesc un gard opac, inalt de 2 m, ca sa am intimitate.
Va multumesc inca o data!
Va salut, Acum, aproximativ 15 ani, am construit un gard cu autorizatie de construire, fundatie din beton, stalpi metalici si scandura, la limita proprietatii conform CF. Recent, proprietatea a fost vanduta, iar noul proprietar, cere sa inlocuiasca gardul despartitor, sa taie stalpii vechi, pe motiv ca nu sunt galvanizati, sa monteze el altii si sa puna plasa de plasa de sarma, adica gardul sa devina transparent. A spus ca nu sunt deacord, iar el a spus ca va face alt gard, pe langa cel existent, cu mult beton si mult mai inalt, Fata de cele relatate, Va rog sa-mi spune-ti in ce masura sau cat de legal este sa contruiasca alt gard pe lana cel existent. Multumesc