avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ref.consultatii juridice la domiciliu
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ref.consultatii juridice la domiciliu

Sunt licentiata in drept (bobocel) dar mi-as dori sa acord consultatii juridice la domiciliu.De exp. sa intocmesc cereri de chemare in judecata, intampinari, etc.
Cum ar trebui sa procedez pentru ca totul sa fie legal?
Va multumesc!
In urma cu ceva ani, la fel de entuziast, am batut si eu la usile mai multor avocati pentru ca aveam nevoie de un indrumator. TOTI mi-au cerut bani. Cineva m-a trimis la cea mai "cumsecade" avocata, o doamna care mi-a spus: OK, te iau, pe doar 10.000 marci germane (era jumatate din cat cereau ceilalti). Asa ca m-am lecuit cu avocatura.
Ulterior, mi-am facut un PFA pentru consultanta juridica, dar a aparut legea consilierului juridic si am inchis taraba. Desi s-ar putea sa mai gasiti unele primarii care sa accepte inca astfel de PFA.
Dupa 7 ani de la terminarea facultatii am vorbit cu un bun prieten din facultate, avocat, sa ma ia stagiar la el. Mi-a spus: "Stii, viata e grea, prefer sa iau pe altcineva care poate sa imi dea bani".
Nu stiu daca acum se mai cere indrumator, dar cand va mai sfatuieste cineva sa deveniti avocat, intrebati daca v-ar lua stagiara pe gratis. Altfel, sunt doar vorbe in vant, din pacate.
Sa stiti ca, spre exemplu, la avocatul Cerveni ( Dumnezeu sa-l odihneasca) se putea intra fara bani din cate am inteles.
Am fost insa mult prea orgolios ca sa merg la el.
Nu exista o regula...
Eu nu am platit nimic.

Astazi cred ca nu sunt prea complicate lucrurile...desi in trecut se auzea despre ceea ce spuneti...

Complicatia in prezent survine din numarul de stagiari pe care ii poate avea un avocat indrumator...
nu renuntati acordati gratuit ca sa va mentineti studiile asimilate eu asa fac si am succes! clientela e formata dar gratuit decat sa dau banii avocatilor la NEGRU le dau potetialilor clienti *majoritatea au copii) , deci totul este o capcana a sitemului, dar merita sa traiti aceste satisfactii .
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Ai dreptate ovidiu. Si eu procedez la fel. Daca nu ai pe cineva sa te sustina in sistem este foarte greu. Nu se intra decat pe recomandari venite de la avocati, magistrati, lideri politici, sefi din administratie,
Mult susces.
daca ai fi chemata la un client si ar trebui sa raspunzi la intrebarea ta, ce ai raspunde ? Ca doar ai invata din greu ,,pe rupte''. Mai intai trebuie sa ai incredere in aptitudinile tale. Inainte sa intrebi ceva pe partea juridica, ar trebui sa-ti dai tu singura raspunsul. Si sa stii ca multi absolventi de drept si-au facut lucrarea singuri. Eu, cel putin, nu voi apela la cineva cu studii juridice care intreaba pe un site juridic cum ar putea sa faca ceva pentru el.

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni consilier juridic? Stanciulescu_Roxana Stanciulescu_Roxana Sunt studenta a Facultatii de Drept din Sibiu si mai am putin si termin facultatea.In prima faza m-am gandit sa ma indrept spre functia de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)