avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract imprumut.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract imprumut.

Buna ziua,
Revin cu un subiect ce l-am mai pus in discutie acum ceva timp, si sa vi-l prezint pe scurt: urmeaza sa imprumut un prieten cu 3500€, desi este de incredere.. dupa citirea mai multor subiecte de pe forum si dupa sfaturile date la postarea anterioara am hotarat ca este absolut necesar sa facem un contract de imprumut.
Asadar intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Daca acel contract este redactat de mine ( consider ca l-am redactat destul de bine), si mergem impreuna la notariat sa il legalizam, ni se va accepta acel contract?
2. Tremenul de returnare este de 15 luni , dar daca mentionez in contract in cazul in care eu pot lua de la o persoana X suma de bani inainte ca el sa mii returneze , daca el este de acord... din pdv legal se poate reface contractul urmand ca X sa devina persoana imprumutatoare urmand ca eu sa fiu exclus din acel contract?
3. Daca nu mi se returneaza banii, si voi merge in instanta nu prea pot rezolva mare lucru (cred) pentru ca nu are nimic pe numele sau ( apartamentul pe numele mamei, casa la tara pe al bunicii, masina pe al tatalui) insa am auzit ceva cu retinere din salariu. Deci pot mentiona in contract ca in cazul nereturnarii banilor sa merg in instanta si sa cer o hotarare prin care in momentul in care i se vireaza salariul, o mica parte sa fie virata in contul meu si astfel sa imi recuperez treptat banii ?
Ps: se ofera cineva priceput sa ii trimit contractul in privat sa imi spuna daca este bun sau nu?

Multumesc anticipat,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:37, 18 August 2011
sfatul meu este să apelați la cineva calificat ptr a vă redacta contractul, ptr că din ceea ce spuneți nu păreți a avea prea multe cunoștiințe juridice și suma este destul de mare. deci la pct 1. sfatul meu ar fi dacă tot mergeți la notar ptr autentificare, lăsați-l să vă redacteze un contract corect din punct de vedere juridic și să vă explice ce trebuie să faceți. la pct 2, vă referiți la un alt contract , nu puteți menționa în primul contract schimbarea creditorului, ptr că la acest al doilea contract ,se aplică alte reguli de drept și pentru a schimba creditorul trebuie ca și cel care vă împrumută pe dv-stră să fie de acord cu acest lucru nu-l puteți obliga. la pct 3 v-ar ajuta în instanță un contract bine făcut și aici revin la sfatul dat la intrebarea nr.1 apelați la o persoană calificată. dacă nu are nici un bun ce garanție aveți că vă va returna banii, salariul nu mai reprezintă nici o garanție în ziua de azi.
1) contractul il redacteaza notarul.. ii spuneti doar ce doriti. Nu va costa mai putin daca il redactati dvs.
2) pare a fi o cesiune de creanta, nu trebuie sa fie imprumutatul de acord, doar il instiintati in scris, ca datoreaza bani altcuiva. Pt imprumutat, cat datoreaza, nici nu conteaza cui.
3) veti merge cu acel contract la executor si il veti plati.. acesta se va ocupa de poprire pe salariu, daca va avea unul in momentul executarii. Nu puteti sari peste executor
Trebuie sa va ganditi totusi, daca are din ce sa-i returneze. Totusi, 3500 euro pt 15 luni.. poate fi cam mult daca sta in salariu
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datornic fara bani... wolfususro wolfususro Clasic am imprumutat 3500 euro cu acte facute la avocat acum 2 luni..termenul era de 1 luna.... Ce sanse am in instanta avand in vedere ca cel care imi ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru o firma nou infintata cu 2 asociati Grundy Grundy Buna ziua , am creat un srl si suntem 2 asociati . Functionam pe 2 nise : colectionabile si fashion . Am unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva : 1 ) ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)