avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator srl
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator srl

O societate are asociat unic. Prin actul constitutiv a fost numit administrator,fiul asociatului unic. Nu regasesc nimic referitor la indemnizatie de administrator. E obligatoriu in acest caz sa incheie contract de mandat remunerat, daca nu se doreste acest lucru? Daca este doar numit in actul constitutiv, fara contract de mandat remunerat este obligat la plata contributiilor asimilate salariilor?
Se poate ca cei doi sa participe la activitatea desfasurata de societate fara a incheia contracte remuneratorii (CIM, contract de mandat, etc)?
Pentru comercializarea de "kurtos colac"- va fi activitate sezoniera si ambulanta(targuri), persoanele pot desfasura activitatea ca zilieri? Ce fel de contracte se pot incheia cu acestia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 19 August 2011
1. Indemnizatia de administrator se oate stabili si prin hotararea asociatului unic.

2. Daca nu primeste indemnizatie nu are ce contributii sa plateasca .

3. Zilierii nu incheie niciun fel de contract. Potrivit legii, se pot presta activitati cu caracter ocazional In urmatoarele domenii:
a) agricultura;
b) vanatoare si pescuit;
c) silvicultura, exclusiv exploatari forestiere;
d) piscicultura si acvacultura;
e) pomicultura si viticultura;
f) apicultura;
g) zootehnie;
h) spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural;
i) manipulari de marfuri;
j) activitati de Intretinere si curatenie

Prin urmare, pentru activitatea de comert nu se pot presta activitati cu caracter ocazional si , deci, nu se pot angaja zilieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un srl colabora cu persoane fizice? otyci otyci as dori sa stiu daca eu ca srlpot colabora cu persoane fizice de exemplu sa inchiriez un autovehicul sau ii pot folosi ca zilieri si pe ce perioada de timp? (vezi toată discuția)
Contract zilier in constructii Roxy30 Roxy30 Buna,ziua. Am o mare nelamurire. As dori sa angajez ca zilier o persoana, cu contract de zilier , dar sunt firma care are domeniul principal de activitate ... (vezi toată discuția)