avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de alocatia de sustinere a familiei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de alocatia de sustinere a familiei?

Buna ziua,
Suntem o familie formata din mama si un copil de 13 ani, deoarece sotul a decedat.u am un salariu de cca 900 lei si bonuri de masa iar pentru copil primesc pensie de urmas de 350 lei.Am un hectar de teren la tara care arendat aduce pe an 350lei si 1/2 din casa bunicii de la tara - mostenire.In conditiile astea pot beneficia de ajutor pentru familie monoparentala sau alocatie complementara?Copilul merge la scoala si a incheiat cls.a V-a cu media 9.50.
Ne descurcam din cein ce mai greu cu aceste venituri si as accesa un astfel de ajutor daca se poate in conditiile astea.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 08:52, 19 August 2011
Avand un venit lunar pe membru de familie de 745 lei, nu veti primi niciun ajutor de la stat
Conform Legii 277/2010 privind alocatia de sustinere a familiei, baremul maxim in care ar trebui sa va incadrati pentru acest ajutor este de 370 lei. Alocatia monoparentala si complementara nu mai exista. Cele doua alocatii se numesc, acum, alocatie de sustinere a familiei. Din pacate dumneavoastra nu va incadrati pentru acest ajutor si nici pentru venitul minim garantat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)