avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal sau probleme serioase cu dreptu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal sau probleme serioase cu dreptu

buna ziua
pot da declaratie pe propria raspundere la un notar public ca sunt necasatorit dar in realitate sunt.care sunt consecintele d.p.d v.legal.am auzit de ciudatenia asta si sunt f.curios.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:51, 24 August 2008
Uzul de fals
Art. 291
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.

Falsul in declaratii

Art. 292
Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
akayos a scris:

buna ziua
pot da declaratie pe propria raspundere la un notar public ca sunt necasatorit dar in realitate sunt.care sunt consecintele d.p.d v.legal.am auzit de ciudatenia asta si sunt f.curios.
multumesc frumos
Buna intrebare!!! Evident ca intra sub incidenta legii penale fapta pe care vreti sa o faceti! Sa tineti cont ce a postat avocat ROXANA ZBARNEA!
Art.145 din Codul penal despre care a facut referire Roxana vizeaza institutiile publice, autoritatile publice, institutiile sau alte autoritati de interes public.
Puteti da aceasta declaratie, :) dar nu veti vrea s-o faceti, (si NU va sfatuiesc) dupa ce vi s-a explicat ce inseamna falsul in declaratii.:fight:
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala ca un parinte nu realizeaza venituri(urgent un raspuns,va rog!) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi As mai avea nevoie de o declaratie notariala in care sa specifice mama mea ca nu realizeaza venituri pentru bursa sociala,deoarece nu am nici un venit ... (vezi toată discuția)
Declaratie avere utiliyator utiliyator am contract vanzare cumparare autoturism din 2007 autoturismul este neinmatriculat pt ca a fost furat am obligatia de a l declara in declaratia de avere daca ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)