avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... declaratie avere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

declaratie avere

am contract vanzare cumparare autoturism din 2007
autoturismul este neinmatriculat pt ca a fost furat
am obligatia de a l declara in declaratia de avere daca nu l am putut inregistra la Biroul de Taxe si impozite si nici inmatricula?
ce pedeapsa risc pt aceasta intarziere daca raspunsul este ca da trebuia sa l inregistrez in declaratia mea de avere ca functionar public ?

va multumesc
un fp taare ...debutant in ale vietii
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 16:27, 9 Iunie 2009
La sfarsitul formularului declaratie de avere exista un paragraf :"Prezenta declaraţie constituie act public şi răspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate. " Deci, puteti intra sub ncidenta codului penal la infractiunea de Fals în declaraţii Art. 292. - Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Si la infractiunea de Uz de fals Art. 291. - Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.
Recomandarea mea este sa va completati Declaratia de avere, mentionand in dreptul acestui contract de vanzare-cumparare ca autoturismul a fost furat in anul....De fapt, in declaratia de avere, ceea ce intereseaza este ca ati avut suma necesara pentru cumpararea autoturismului(si, mai ales, din ce sursa ati avut-o) , chiar daca acum sunteti in paguba.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal sau probleme serioase cu dreptu akayos akayos buna ziua pot da declaratie pe propria raspundere la un notar public ca sunt necasatorit dar in realitate sunt.care sunt consecintele d.p.d v.legal.am auzit ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala ca un parinte nu realizeaza venituri(urgent un raspuns,va rog!) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi As mai avea nevoie de o declaratie notariala in care sa specifice mama mea ca nu realizeaza venituri pentru bursa sociala,deoarece nu am nici un venit ... (vezi toată discuția)
Prevederile art. 291 cp si 292cp cu aplic. art.33 lit.a badila steluta badila steluta am incheiat un contract de asociere in participatiune cu o alta firma care mi-a adus un aport social in natura constind intr-o suprafata de tern arabil ce ... (vezi toată discuția)