avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator

Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea contractului de vanzare - cumparare, stabilindu-se obligatiile fiecarei parti. Promitentul vanzator are obligatia de a veni cu toate actele necesare instrainarii, iar promitentul cumparator sa vina cu restul de bani. In ziua fixata, promitentul cumparator solicita amanarea autentificarii cu 2 luni, pe motiv ca nu a vandut el insusi un apartament deoarece promitentul lui cumparator nu si-a onorat obligatia de a-i da banii, sau sa i se returneze arvuna. Promitentul vanzator cere Notarului sa constate ca el si-a indeplinit obligatiile din precontract, vrea sa vanda , dar ca, intrucat promitentul nu a adus banii, sa se aplice clauza din antecontract referitoare la neindeplinirea datoriei de catre una din parti , respectiv ca promitentul cumparator sa piarda avansul dat, cu aplicabilitate din chiar ziua respectiva. Mai poate promitentul cumparator sa obtina banii dati prin instanta judecatoreasca, in conditiile in care, antecontractul prevedea expres ca daca nu aduce restul de bani pierde avansul, iar daca promitentul vanzator nu se prezinta sau nu aduce actele necesare trebuie sa-i dea promitentului cumparator dublul sumei primite? Va rog un raspuns profesionist, de avocat.Multumesc anticipat. Mai precizez si faptul ca aceasta clauza nu se putea aplica in caz de foreta majora...calamitate etc.
Cel mai recent răspuns: Elyella , utilizator 15:31, 26 Septembrie 2017
Ah, multumesc, Dle. Avocat pentru lamurire. Asa credeam si eu ca este corect. Eu am fost de buna credinta. Sper sa nu am probleme cu cartea funciara...Ar fi pacat, dar, voi rezolva si aceasta problema. Noapte buna.
Imi pare rau pentru Dv. Sper sa nu fie cazul meu....Va doresc o compensatie...divina.L.F.
Nadie a scris:

Imi pare rau pentru Dv. Sper sa nu fie cazul meu....Va doresc o compensatie...divina.L.F.


Multumesc Nadie in final asa cred si eu cand esti corect Dumnezeu te va rasplati.
Vanzatorul X face un antecontract cu Cumparatorul Y si vine un alt cumparator Z, cine poate vinde cumparatorului Z ? se poate vinde lui Z tot prin antecontract sau nu ?
Buna ziua,am o intrebare va rog ,acum.15zile am.facut un antecontract de vanzare cumparare la o agentiie,cumapratorul mi a dat un avans de 50e ,acesta urmand sa mi dea pe 25 restul de bani (pana la 1800),el insa nu mai vrea sa mi dea bani ,iar masina.a stricat o si vrea sa o iau inapoi.si sa mi dea o suma de 1000lei pt reparatii ,,ce pot sa fac!?pot sa actionez in.instanta cu accest act semnat de el pe verso scriind de mana si semnat ca isi ia anagajamentul ca mi da bani si acum.numai vrea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)