avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor dilema

buna seara ! ma confrunt si eu cu o problema , si anume

ieri am fost sa facem taxa de succesiune dupa mama , si sa impartim pamanturile , toate bune si frumoase pana la un anumit punct si anume:

un teren de 10000 de mp , logic ar trebui impartit in 4 frati , insa a venit unul din frati cu o adeverinta de rol precum ca el figureaza de peste 30 de ani cu 7500 mp partea lui , neavand niciun act pe acest pamant . in 1995 a fost o tentativa de deschidere a taxei de succesiune dupa tata , aceasta fiind doar declarata si asa am aflat din arhiva de la tribunal ca in anul 1995 primaria elibereaza ca tata figureaza cu pamant cu suprafata de 10000 de mp problema este ca fratele meu a murit si au facut taxa de succesiune copii lor pe acest pamant si eu trebuie sa ma judec cu ei . mentionez ca pamantul este trecut de el personal la rol si nu de mama sau de tata .
.

credeti ca as avea vreo sansa de castig pe cale juridica ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
alejandrox, utilizator
Cel mai recent răspuns: alejandrox , utilizator 23:09, 20 August 2011
Daca exista titlu de proprietate pe tata sau pe mama, atunci aveti sanse sa va obtineti partea la succesiune, dar daca nepotii au acte doveditoare ca le apartine terenul, atunci va fi mai greu.
pai asta e ca nu au acte doveditoare , ei au doar o adeverinta de la primarie precum ca ei au platit impozitul pe ultimii 30 de ani , ceea ce nu este real daca in anul 1995 pamantul figureaza la rolul lui tata ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
alejandrox, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, bunicul meu a murit in 2006 iar bunica in 2012 ian. Au 2 mostenitori tata si sora lui. au de impartit o casa de paianta de 30 mp, curtea de 600 mp ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate cornel12 cornel12 cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 43 de ani cristinaleonte cristinaleonte buna ziua!nici nu stiu cum sa incep.tata trebuie sa faca succesiunea dupa tatal lui care e mort de 43 de ani,si nici nu are acte pe pamanturi si casa .pe cand ... (vezi toată discuția)