avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate in Romania si cetatenie straina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate in Romania si cetatenie straina

sunt cetatean raman. posed o proprietate in Romania, dar intentionez sa depun actele ptr. a obtine cetatenie in Spania, unde locuiesc si lucrez. As dori sa stiu daca obtinand cetatenie spaniola pierd dreptul asupra proprietatii din Romania.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:48, 22 August 2011
Spania accepta dubla-cetatenie si deci nu sunteti obligat sa renuntati la cetatenia romana. Cetatenii straini pot detine cladiri, apartamente n Romania dar nu si terenuri. Interdictia de a detine terenuri pe teritoritoriul national al romaniei pentru cetatenii europeni se va abroga incepand cu 1 ianuarie 2012
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu pierdeti dreptul de proprietate pe care il aveti in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie romana si spaniola elenamarica10 elenamarica10 Buna ziua, Numele meu este Maria, sunt cetatean roman, locuiesc in spania de peste 10 ani si sunt casatorita cu un cetatean spaniol. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Cetatenie... capsunar capsunar M-am gindit sa cer cetatenie in tara de adoptie,dar imi spun ca trebuie sa renunt la cetatenia Romana,pentru ca nu exista acord intre cele doua tari.Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)