avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pierduta de politie !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pierduta de politie !?

In urma cu 7 ani am fost victima unei infractiuni de furt calificat in incinta unui cazino .Un alt client al cazinoului mi-a sustras telefonul mobil, eveniment ce a fost surprins de camerele video.Am facut o plangere la politie pentru infractiunea de furt calificat dupa ce in prealabil am obtinut, cu sprijinul managerilor cazinoului, date despre identitatea faptuitorului.
Plangerea a fost inregistrata si dosarul a fost repartizat unui lucrator de politie.Cateva saptamani la rand am tot mers la ei interesandu-ma de mersul anchetei.La o luna de la incident am plecat din tara si am revenit peste doi ani.In 2006 m-am interesat de stadiul anchetei si am inteles ca nu fusese finalizata.
Mi s-a spus ca atunci cand o sa fie gata ma anunta ei.
Vazand ca nu nu sunt contactat, in martie 2011 am adresat o petitei sectiei de politie solicitand informatii despre mersul anchetei insa nu am primit raspuns in termenul legal de 30 de zile. Dupa alte cteva luni am revenit cerand imperativ sa mi se comunice un punct de vedere si un raspuns la petitie.
Intr-un final, la 4 luni de la expirarea termenului de raspuns, am fost informat telefonic ca este inca in lucru. Scandalizat de intreaga situatie si amentintatnd ca ma voi duce la presa cu acest caz au revenit cu un raspuns scris in care mi-au comunicat sec ca in evedentele lor nu se gaseste nicio lucrare cu numele meu !?!??

Cum e posibil asa ceva?

Ce-mi recomandati sa fac?!Eu numai stiu numarul dosarului..Insa in 2006 l-am identificat in registrele politiei .
In 2011 insa a disparut orice urma>>>>
VA rog da-ti-mi un sfat

Cu multumiri anticiapate
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
alexandruhinea, utilizator
Daca ati primit numar de inregistrare, este evident ca exista o dovada ca a fost depusa. Cu siguranta exista la sediul Politiei un registru de evidenta al sesizarilor, un opis cu dosarele inregistrate. Solicitati o audienta la Comandantul Politiei, si rugati-l sa va permita sa verificati aceste registre aferente anului in care ati depus plangerea.
Problema e ca eu nu mai am acel numar.Cat despre audienta la comandant, nu va rezolva nimic.Acesta deja a ordonat cautarea dosarului fara nicun rezultat pozitiv.
Dosarul a disparut pur si simplu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce face politia? geco geco Am introdus o plangere la politie intrucat, uitand un card intr-un bancomat, individul care a venit imediat dupa mine mi-a tras toti banii care mai erau in ... (vezi toată discuția)
Lnsusirea unui bun gasit ovy117 ovy117 In ziua de 4 iulie a.c. m-am aflat cu sotia intr-un magazin prevazut cu camere de supraveghere si sotia a uitat la casa portofelul cu o suma mare de bani. Am ... (vezi toată discuția)
Minori infractori papyan papyan buna ziua, in urma cu exact 1 luna fata mea in varsta de 10 ani a fost pacalita sub diferite pretexte sa primeasca in casa, 2 cunostinte, vecine de bloc si cu ... (vezi toată discuția)