avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate viza turist canada
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

viza turist canada

Buna ziua

As avea doua intrebari. Doresc sa imi vizitez prietenul care este in Canada (Vancouver). Incep sa imi pregatesc actele necesare obtinerii vizei de turist. Printre actele solicitate am nevoie si de o scrisoare de chemare din partea lui, precum si de statul lui de plata.
1. Aceste acte trebuie depuse la Ambasada in original? Adica el trebuie sa mi le trimita prin posta?
2. In actele pe care trebuie sa le completez se cere sa specific statusul meu marital. Problema este ca sunt specificate doar cateva optiuni:
-mariaj anulat
- common low, adica daca am convietuit minim 1 an impreuna (noi nu am treit impreuna, ci fiecare cu parintii)
- divortata
- separata legal
- casatorita
- vaduva
- singura
Ce trebuie sa aleg? Nu consider ca sunt "singura" deoarece am prieten dar nici common -low, deoarece nu am convietuit minim un an impreuna?

Ati putea sa ma ajutati?

Va multumesc!
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:28, 23 August 2011
Daca e o viza de turism ce importanta are sa fiti singura sau nu. E mai bine, pentru ca fiind casatorita si nu plecand sotului nu e foarte clar scopul turistic. Scopul turistic trebuie sa se pastreze armonic in toate documentele si intocmirea de formulare si declaratiile pe care il faceti. Actele pentru ambasada din Canada nu e necesar sa fie original la inceput. Puteti si o bagati in cutia postala. Si asteptativa raspunsul prin telefon sau prin e mail. Daca va cere completare sa nu. Important in ceea ce priveste documentatia dv e ce avand in vedere ce ai radacine in familia sau lucru nu vei fi acolo de turism pentru a ocoli legiile si sa ramai acolo nelegal (sau pana o legalizarea prin acte ulterioare). E important sa bagati toate documentele care va obliga sa va retornati dupa vizita aici, la Romania. Daca scopul este casnicia cu prietenul dv. mai bine o faci prin imputernicire...
Aici poti sa te informez, oficial, din guvernul canadei, cum poti sa aplici pentru viza turistica: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa imi vad copilul? plsss dorin_severin dorin_severin salutare .. am o problema foarte mare ... am o prietena in thailanda si impreuna avem un copil nascut de abia 2 saptamani .. pe certificatul de natere al ... (vezi toată discuția)
Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport canadian expirat C1doblo C1doblo Sunt casatorit iar sotia are si cetatenie canadiana pe langa cea romaneasca dar locuim impreuna in Romania.Copii de asemenea au cetatenie canadiana.Ne-am ... (vezi toată discuția)