avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare fisa postului

buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator?
imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 22:07, 31 Ianuarie 2012
Si in timpul executari c.i.m. angajatorul poate decide modificarea acesteia ... modificare la c.i.m. , potrivit art.41 alin.3 C.mun., se refera la :
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

In conditiile in care este necesar acordul salariatului , atunci salariatul va accepta si va semna un asemenea act numai cand ii convine lui ...
Considerati ca modificarea cap.obiective de evaluare profesionala, comun tuturor salariatilor si inclus in fiecare fisa a postului, poate fi modificat de angajator printr-o decizie comuna care sa aiba in anexa un tabel cu salariatii pentru luare la cunostinta? Asta pentru a evita modificarea individuala a fiecarei fise (uneori cateva sute) atata timp cat oricum aceste obiective nu sunt supuse negocierii!
Printr-o decizie a angajatorului (act juridic unilateral) nu poate fi modificat un contract individual de munca.
Potrivit art. 17, alin. 3, lit. e, coroborat cu alin. 4 al aceluiasi articol din Codul Muncii, criteriile de evaluare trebuie sa se regaseasca in CIM, nu doar in fisa postului.
Insa, daca au fost incheiate contracte de munca inainte de modificarea Codului Muncii din 2011, nu este necesara incheierea unui act aditional.
Eu vorbeam strict de fisa postului salariatilor care au semnat act aditional la CIM! Pentru ca la CIM trebuie act aditional !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Fisa postului andianamo andianamo Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator? (vezi toată discuția)