avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu sau fara martori la divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu sau fara martori la divort?

Intentionez sa intentez proces de divort sotiei, am cateva intrebari:
1. la inceputul unui proces de divort, parata poate chema martori ,sau pe parcursul procesului poate desemna martori ?
2. cei chemati(desemnati) ca martori de parata,sunt obligati sa se prezinte la proces?
3. intr-un proces de divort, fara acceptul paratei de a divorta, martorii sunt obligatorii?
4. daca reclamantul nu doreste sau nu are martori nu se mai pronunta divortul?
MULTUMESC CU RESPECT
Domnule Mihai-Jus, cu tot respectul, dar gresiti.
Daca reclamantul, care vrea divortul, se loveste de refuzul paratei, care nu-l vrea, aducand martori nesinceri, implicand si un copil si pozand in victima, e posibil ca judecatoarea sa dea castig de cauza paratei si sa nu pronunte divortul. Mi s-a intamplat mie, pe fond.
A trebuit sa merg in apel si abia acolo, cu noroc, completul a decis divortul.
Nu cred ca ati mai auzit de multe cazuri similare.
Spy007 a scris:

Domnule Mihai-Jus, cu tot respectul, dar gresiti.
Daca reclamantul, care vrea divortul, se loveste de refuzul paratei, care nu-l vrea, aducand martori nesinceri, implicand si un copil si pozand in victima, e posibil ca judecatoarea sa dea castig de cauza paratei si sa nu pronunte divortul. Mi s-a intamplat mie, pe fond.
A trebuit sa merg in apel si abia acolo, cu noroc, completul a decis divortul.
Nu cred ca ati mai auzit de multe cazuri similare.

si mie mi s-a intamplat , insa eu am fost cel care nu am acceptat divortul, mai ales atunci cand paratul nu este vinovat iar reclamantul nu poate dovedii cu martori sau probe motivele de . legea e una singura, ea trebuie aplicata insa,
Daca, in urma administrarii probatoriilor, se va dovedi culpa exclusiva a sotului reclamant, in lipsa cererii reconventionale formulate de sotul parat, instanta va respinge actiunea de divort. Cu alte cuvinte, pentru ca instanta sa pronunte divortul, in legislatia actuala (pana la intrarea in vigoare a noului cod civil), trebuie dovedita ori culpa exclusiva a sotului parat in destramarea relatiilor de familie ori culpa comuna a celor doi soti.
As dori sa stiu ,conform motivelor de divort de mai jos ,ce sansa de reusita am sa obtin acest divort, in conditiile in care nu doresc sa chem nici un martor ,aceasta fiind rugamintea celor care cunosc situatia ,dar care, la rugamintea lor nu doresc sa se implice ca martori



Motivele acțiunii sunt urmtoarele :


In fapt, parta a manifestat interes pentru relația extraconjugala inca de la inceputul castoriei,fiind surpinsa de mine si vazuta și de alte persoane intrand in hotel cu persoana cu care avea aceast relație,a manifestat dezinteres și nepasare fața de persoana mea,fața de relația noastra,dezinteres in ceea ce privește educația și grija pentru copilul rezultat din aceast casatorie,dezinteres in ceea ce privește bunastarea financiara in familie prin refuzul ofertelor de angajare la un loc de munc, declarand persoanelor ce au dorit sa o ajute a se incadra intr-un serviciu ca citez: „ EU AM SOȚ CARE MA ȚINE ACASA’’, in ultimii patru ani parta a refuzat categoric intreținerea relațiilor intime,motivnd indispoziție sau comoditate in efectuarea igienei de dupa consumarea actului.
Am realizat ca relația noastra nu mai era una de cuplu, o relație de familie,incercand in repetate randuri sa discut cu parata in speranța ca vom putea gasi o modalitate de rezolvare a acestor probleme ,insa discuțiile eșuau inca de la inceput replicndu-mi cu stari de nervozitate ca o plictisesc și ca alta treaba nu am,ca țin neaparat sa o enervez, neajungand vreodata la un punct comun , la o rezolvare a acestor probleme.
in cele din urma am ajuns sa primesc amenințari ca imi va pune otrava in mancare sau ca imi va arunca ulei incins in fața pentru faptul ca doresc sa divorțez
Consider ca aceasta comportare a soției mele constituie un motiv temeinic de desfacere a castoriei, a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere. Menționez ca din castoria noastra a rezultat un copil care este acum major.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
livyo, utilizator
Fara a proba in fata instantei culpa sotiei nu puteti avea castig de cauza.Singura sansa ar fi ca sotia sa recunoasca cele invocate de dumneavoastra,ceea ce,conform celor relatate,nu se va intampla..

Alte discuții în legătură

Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Culpa...comuna sau exclusiva ralu_2008 ralu_2008 in afara de probele pe care le administreaza, exista un temei legal in functie de care judecatorul sa aprecieze desfacerea unei casatorii din culpa comuna sau ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)