Legat de pensia militara de urmas, am o intrebare: daca ma inscriu la o scoala de arte ( de 3 ani), mai pot beneficia de pensie, dupa ce am absolvit o facultate ?Sau studiile urmate trebuie sa fie superioare, adica o facultate/universitate.
Buna ziua, as vrea sa stiu, tot in legatura cu pensia militara de urmas, daca sunt angajata,cu contract de munca, iau si pensia si am salariul de 800 lei, ma incadrez in conditiile legii?
Multumesc
1. Incepand cu data de 01.01.2011, de cand a intrat in vigoare Legea 263/2010, puteti sa cumulati pensia de urmas cu orice alt venit profesional indiferent de cuantumul acestuia.
2. - Din Legea 263/2010: Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
- Nu se pomeneste nicaieri de o limita a venitului.
1. Legea 263/2010 se numeste Legea sistemului unitar de pensii publice.
2. Nu exista pensii civile si pensii militare ci numai pensii publice si toate se supun aceleeasi legi.
Pensie de urmas
Catalin1991
As vrea sa stiu daca pensia de urmas se acorda si in situatia continuarii studiilor universitare la o facultate la forma de invatamant ID. Conform mentiunilor ... (vezi toată discuția)