Legat de pensia militara de urmas, am o intrebare: daca ma inscriu la o scoala de arte ( de 3 ani), mai pot beneficia de pensie, dupa ce am absolvit o facultate ?Sau studiile urmate trebuie sa fie superioare, adica o facultate/universitate.
1. Legea 263/2011 privind sistemul unitar de pensii publice spune: Art. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
...
2. Fiind nascuta in septembrie 1955 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 2 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
3. - Asadar se poate pensiona de limita de varsta in noiembrie 2015 daca va avea un stagiu de cotizare de minim 15 ani.
- Tot atunci poate solicita pensie de urmas si va putea alege pe cea mai avantajoasa dintre ele.
Pensie de urmas
Catalin1991
As vrea sa stiu daca pensia de urmas se acorda si in situatia continuarii studiilor universitare la o facultate la forma de invatamant ID. Conform mentiunilor ... (vezi toată discuția)