" Un client isi intreaba avocatul:
- Cat cereti pentru o consultatie?
- 3000 euro pentru trei intrebari.
- Nu este un pic cam scump?
- Ba da… Si care este a treia intrebare ?"
intrebare : Care este ce-a mai mare frica a unui avocat roman ?
raspuns : Sa nu devina Avocatul Poporului
intrebare : Cum se numesc cei mai saraci avocati romani ?
raspuns : Avocatul Poporului
intrebare : De ce sunt saraci Avocatii Poporului ?
raspuns : Statul uita sa le plateasca salariile
-De maine esti liber! Il anunta bucuros avocatul pe clientul lui.
-Da, ma bucur foarte tare, n-am ce zice, bombani detinutul. Ma chinui vreme de 5 ani sa pregatesc o scara de franghie, 3 ani ca sa pilesc zabrelele si dumneata imi vii cu decretul de amnistie, tocmai acum cand eram gata sa evadez...
Un domn bine, costum impecabil cu pantalon la dunga, intra intr-un bar insotit de un urias crocodil in lesa.
Se aseaza la o masa si se adreseaza calm si politicos barmanului:
- Buna ziua. Aici serviti si avocati?
Barman: Da, servim.
Domnul bine: Atunci un whisky pentru mine si 2 avocati pentru crocodil.
La tribunal:
-Esti acuzat ca ti-ai omorat soacra cu sange rece. De ce ai facut-o?
-Nevasta-mea mi-a zis...
-Cum poti sa spui asa ceva, sotia ta isi iubea foarte mult mama!
-Asa e, da inainte de a pleca, in ziua respectiva, mi-a zis: -Marcele, daca in timp ce doarme o deranjeaza vreo musca, n-o trezi, omoar-o!
Avocatul: -Ai mai fost condamnat?
Acuzatul : -Doar o luna , dar am divortat imediat.
Un judecator - ranchiunos din fire si slobod la gura - dand sa iasa din arhiva, in usa, da nas in nas cu un avocat ce-i criticase dur o hotarare pronuntata.
Judecatorul: Eu nu ma dau la o parte din fata unui prost!
Avocatul: Ba eu ma dau.
Acum doua saptamani a fost ziua mea (reprogramasem procesele).
Cand m-am trezit diminata, nu m-a simteam prea bine, dar speram ca sotia o sa imi cante "Multi ani traiasca" si eventual o sa imi dea un cadou, dar ea nu mi-a zis nici macar "buna dimineata".
Copii s-au asezat si ei la micul dejun fara ca unul sa spuna nimic special.
Am ajuns deprimat la birou, iar cand am intrat pe usa , asistenta, plina de entuziasm, mi-a urat
"La multi ani!".
M-am simtit un pic mai bine, macar ea si-a adus aminte de ziua mea...
Am avut cateva dosare de studiat si spre dezamagirea mea, nimeni dintre colegi,prieteni sau rude nu m-au sunat sa ma felicite. Inainte de pranz, asistenta a intrat la mine in birou si mi-a zis:
- Tot nu avem termene azi, ce ar fi sa mergem sa mancam impreuna??
I-am raspuns ca ar fi cea mai buna propunere pe care am auzit-o in acea zi, si am acceptat.
Am ales un restaurant intim (nu cel de langa tribunal!) unde am mancat bine si ne-am distrat de minune.
In masina, in drum spre birou, ea mi-a zis:
- Intr-o zi asa deosebita, de ce sa ne mai intoarcem la birou, mai bine vino la mine acasa si sa continuam sa ne distram?
- Bine, am zis, hai sa bem cate un paharel.
Odata ajunsi in apartamentul asistentei, ea mi-a spus:
- Sper sa nu te deranjeze daca am sa ma fac mai "comoda"?!?
- Nuuu, nici o problema! i-am raspuns, iar in sinea mea ma gandeam ca o sa fie o experienta interesanta...
Ea a intrat in dormitor si dupa cateva clipe a iesit cu un tort imens cu lumanari, urmata de sotia mea, copii, prieteni colegi de barou si rude, care cantau in cor "La multi ani!" iar eu stateam ca un idiot , fara discurs si in curul gol, in mijlocul sufrageriei...:-/
Asta e motivul pentru care am dat-o afara pe secretara::angry: