avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... radiere firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

radiere firma

am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca faptul ca firma radiata nu mai este inregistrata cu datorii la fisc
Cel mai recent răspuns: eu1961 , utilizator 10:23, 12 Septembrie 2011
Societatea A a fost lichidata in baza legii 85/2006. Radierea societatii a fost facuta dupa aprobarea raportului final al lichidatorului la care nu au fost inregistrate contestatii si astfel judecatorul sindic a dispus incheierea procedurii si radierea societatii.In raportul final al lichidatorului nu a fost atrasa raspunderea solidara si bilantul contabil care se depune ca anexa la raportul final a fost cu datorii 0. Inainte de inceperea procedurii de lichidare si faliment a societatii A a fost atrasa respunderea solidara a societatii B in baza codului de proc fisc art 27 pentru datoriile societatii A printr-o decizie a ANAF care a fost contestata in instanta iar la prima instanta a fost castigata de societatea B. In recurs instanta a solicitat soldul la zi (adica astazi) a societatii A catre ANAF stiind ca societatea A se afla in proces de lichidare. In concluzie avand in vedere ca societatea a fost lichidata si radiata se poate atrage raspunderea societatii B pentru datoriile societatii A daca acestea din urma nu mai exista?

In raportul final al lichidatorului nu a fost atrasa raspunderea solidara

Nu are importanta ca procedura de faliment a fost inchisa. Cererea de atragere a raspunderii patrimoniale personale in baza art 138 din l 85/2006 se poate formula si dupa inchiderea procedurii pentru pasivul neacoperit al soc A si care este evidentiat in tabelul definitiv
In cazul de fata creanta pe care ANAF o poate cere de la soc B este cea trecuta in tabelul definitiv al soc A si nu cea din fisa sintetica .
Referitor la intrebare daca se poate sau nu .....reclamantul adica ANAF trebuie sa probeze in instanta indeplinirea conditiilor de la art 27 din OG 92/2003
Da si fiscul poate avea castig de cauza
In tabelul final creanta soc. A este 0. In situatiile financiare finale datoriile sunt 0. Pe ce te bazezi?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
eu1961, utilizator

In tabelul final creanta soc. A este 0

sa inteleg ca soc A nu are datorii catre ANAF in tabelul definitiv , caci despre asta e vorba ??

Alte discuții în legătură

Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)