avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre

Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:36, 16 Septembrie 2011
Sa nu confundam activitatea unor avocati, executori, experti contabili, profesori ce acorda meditatii s.a.m.d cu activitatea unei societati comerciale.
Deschiderea unui punct de lucru sau stabilirea sediului social al unei societati comerciale se autorizeaza dupa depunerea acelui formular la Registrul comertului, formular pe care trebuie obtinut acceptul vecinilor direct afectati si a asociatiei de proprietari (stampila si semnatura presedintelui).
Dar deschiderea cabinetelor de care aminteam mai sus nu necesita completarea acelui formular cu acceptul vecinilor si al asociatiei, pentru ca acestia sa functioneze legal.
Eu nu am verificat daca avocatii, expertii, executorii...care au cabinete in asaciatia noastra, functioneaza legal din punct de vedere a profesiei lor, platesc impozite sau nu la stat, si-au luat licenta sau nu, sunt stagiari sau definitivi s.a.m.d. I-am cunoscut in bloc, am discutat, am stabilit de comun acord un numar de persoane (nu am impus nimanui 30 de persoane), iar conducerea asociatiei colaboreaza corect si transparent cu acestia ca dealtfel cu majoritatea vecinilor indiferent ca sunt muncitori, medici, ofiteri, profesori, mecanici sau oameni de afaceri.
Si, indiferent de profesia fiecaruia, daca desfasoara o activitate cu public, incercam sa aplicam prevederile legale amintite mai sus si sa incheiem acea conventie prin care sa plateasca pentru persoane in plus (6-10 lei/luna/persoana), sa plateasca pentru afisarea firmelor asezate pe fatada blocului, pe stalpii de la intrarea in bloc, pe casa scarii, pe balcon (5-20 lei/luna/firma)...
Aceste mici sume se adauga altora obtinute din inchirierea boxelor de pe casa scarii, de la subsol, uscatoare (5-100lei/luna/spatiu), ducand la incasari lunare de 800-1000 lei si anual la peste 10.000 lei, bani folositi conform legii, cu prioritate pentru reparatii. Aceste fonduri reprezinta aproximativ 10% din valoarea intretinerii pe intreaga asociatie. Adica, in medie, intretinerea unui apartament din 10.
englezum a scris:

pt elga50:
E vorba numai de 15 lei? Ma indoiesc. Cat vine pe timp de iarna plata unei persoane la gaze tinand cont ca nu avem contoare individuale?

Putem sa spunem ca se dubleaza, desi nu e obligatoriu.....
As vrea sa luati in calcul faptul ca nu consider necesar sa vi se puna persoane in plus la intretinere, dar daca e sa vorbim de bani.....ca acum deh, dv. ati adus vorba, ce procent reprezinta aceasta cota in plus din ce castigati dv. cu meditatiile? Platiti taxe la stat pentru aceste meditatii? :sorry:

Sunt doar intrebari retorice, nu vreau raspuns la ele pentru ca il stiu!

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli lift tstefana tstefana Buna ziua! Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca daca cineva sta 2 saptamani la mine nu plateste intretinere? lara007 lara007 am tot auzit de la parintii mei... ei nu stau in bucuresti si cand mai vin pe la mine acas stau cate doua saptamani sau 3 .. administratora i-a pus la plata ... (vezi toată discuția)