Chiar am luat-o toti razna ?
Referitor la intretinere se trece numarul de persoane care locuiesc efectiv acolo. PUNCT, nu exista alta varianta. Ca doar nu incepem acum sa numaram musafirii care vin in vizita pe la proprietari. Si nici sa analizam cat foloseste liftul un copil sugar sau un elev venit la meditatie. Legea este foarte clara si tocmai pentru a nu lasa loc la interpretari se aplica mottamot; numarul de persoane luat in calcul la intretinere este chiar numarul de persoane care LOCUIESC in apartament.
@englezum
In momentul in care in apartamentul dvs numarul de persoane s-a diminuat cu 1, trebuia sa faceti o simpla notificare catre presedintele de asociatie. Nu cerere, pentru ca nu cereti nimic, si de asemnea nu trebuie sa vi se aprobe nimic. Dumneavoastra doar notificati un fapt; faptul ca in apartament incepand cu data x, locuiesc 2 persoane. Presedintele de asociatie trebuie sa se conformeze. E problema lui daca sta pe la colturi si va supravegheaza apartamentul numarand cate persoane va viziteaza locuinta.
Daca luna urmatoare in calculul intretinerii nu se ia in calcul schimbarea numarului de persoane depuneti o sesizare cu privire la calculul gresit atat la asociatie cat si la serviciul ce se ocupa de asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Trebuie sa fiti ferma si informati-l pe maretul dumneavoastra presedinte de asociatie ca aveti atat legea de partea dumneavoastra cat si primaria prin serviciul asociatii de proprietari si nu in ultimul rand instanta. Si oricum o amenda de cateva sute de lei nu i-ar prii bine, mai ales ca o va plati din buzunarul propriu.
Adam Grecu a scris:
Am lecturat toate mesajele. Eu cred ca 1 (una) persoana in plus la cheltuielile lunare de intretinere nu deranjeaza prea mult,
Uite ca pe mine ma deranjeaza. Ma surprinde acest raspuns tocmai de la dumneavoastra, un impatimit al acestui forum, forum care ofera(sau ar trebui sa ofere) pareri
ca la carte adica in spiritul legii. Dumneavoastra sfatuiti userul sa inchida ochii si sa inghita abuzul presedintelui din asociatia respectiva. Foarte urat.
Tocmai dumneavoastra care aveti si o pozitioe oficiala intr-o asociatie ar trebui sa stiti foarte bine ca numarul de persoane luate in calcul la intretinere este numerul de persoane care locuiesc in apartament( na ca m-am repetat si a 3-a oara), si nu cu numarul de vizitatori.
E adevarat ca un musafir consuma curent mergand cu liftul, e adevarat ca o persoana invalida sau in varsta consuma mai putin curent cu liftul decat una activa. La fel si un sugar. Iar musafirii unui proprietar foarte sociabil si popular care il viziteaza de zeci de ori pe saptamana foarte mult curent.
ASA SI ? frectie la picior de lemn, adica IRELEVANT.
Pentru vecinii aia carcotasi am un singur sfat: Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia
Daca ar avea grija mai mult grija de ograda proprie decat de curtea vecinului probabil ar duce-o si economic mai bine si nu i-ar mai afecta atat de mult faptul ca o profesoara plateste in plus sau in minus 10 lei la intretinere pentru un elev ce vine la meditatii.