avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract de munca perioada determinata

buna ziua. Am urmatoarea situatie: un contract individual de munca pe perioada determinata incheiat in data de 11.06.2009, a fost prelungit cu 2 acte aditionale. Intrebarea mea este daca mai poate fi prelungit cu inca un (1) act aditional pana la 36 de luni. Va multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 31 August 2011
Se mai poate face inca unul de maxim 12 luni.
Potrivit art. 41 alin (3) lit. a din C. mun. se poate modifica durata contractului. In cazul dumneavoastra, nu s-a incheiat un alt contract de munca la finele celui dintai. Astfel nu sunt incidente dispozitiile art. 80 alin. 4 si 5 din C.mun.Prin urmare pot fi incheiate cel mult si in mod succesiv 3 contracte individuale de munca avand aceleasi parti, iar durata unui contract nu poate fi mi mare de 36 de luni. Astfel perioada totala a celor 3 contracte nu poate depasi 36 x 3 = 108 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ContSters213050, utilizator
Conform art. 82/3 din Codul muncii, prelungirea contractului de munca pe durata determinata este posibila in conditiile prevazute la art. 83.
Se poate modifica un contract pe perioada determinata intr-un contract pe perioada nedeterminata prin act aditional(deoarece parerile sunt impartite conform art.41, alin 3a- sustinand ca acest articol face referire doar la contractele pe perioada determinata sau a unui contract de munca temporara inteleasa ca o prelungire a acestor contracte cu inca o perioada de timp determinata) ? MULTUMESC !
va multumesc pentru raspunsunsuri.Mai am o nelamurire fiind personal bugetar (domeniu sanitar), incheierea unui nou contract de munca presupune organizarea un nou concurs pentru ocuparea postului resp

Alte discuții în legătură

Limita actelor aditionale la contracte de munca pe perioada determinata ruxandrasofia ruxandrasofia Conform art. 82 alin. 1 Codul Muncii, contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)