avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua.V as ruga citeva lamuriri...vreau sa divortez.am o fetita de 5 ani si apartamentul e sub ipoteca.cum se procedeaza cu locuinta???MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alecsiaflorin , utilizator 23:09, 3 Septembrie 2011
Dupa divort trebuie sa deschideti actiune de partaj bunuri comune.CIne este titularul contractului? De regula, soti se inteleg la un partaj voluntar, AStfel, printr-o tranzactie titularul(de regula) preia contractul de credit si exonereaza pe cealalta parte. Insa pentru a prelua una din parti intregul credit trebuie sa indeplineasca anumite conditii:trebuie sa suporte singur creditul sau sa aduca un alt codebitor. Cel mai bine este sa consultati un avocat in ce priveste partajul dv.
buna ziua.
divortul si partajul sunt doua procese diferite. daca veti solicita concomitent actiunii de divort si partajarea bunurilor comune, instanta va dispune disjungerea celor doua cauze.
astfel, daca sunteti decisa puteti investi instanta initial cu actiunea de divort , ulterior urmand procesul de partaj.
daca nu veti cadea la o intelegere, procesul de partaj va dura destul de mult.
contractul este comun.in momentul cumpararii locuintei sotia nu lucra si nici pina in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu repetitie ? iureadan iureadan Am fost doi tineri care ne-am casatorit din dragoste. Am convietuit 9 ani. Din cauza serviciului ambilor soti (plecam de acasa de luni, si ne revedeam vineri ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj pop_escu elena pop_escu elena in cazul unui proces de partaj in care nu exista bunuri ci doar un contract de credit in suma de 30000 eur (credit nevoi personale garantat cu ipoteca)se va ... (vezi toată discuția)